Menú

Impuls a l'esport familiar, a les escoles de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
27/09/2016 14:50

S'uneixen els programes Esport en Família i Pati Obert, per realitzar activitats esportives als centres educatius, durant el cap de setmana.

Les regidories d'Esports i d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han sumat esforços per tal de donar un nou impuls a la pràctica de l'esport familiar en un entorn proper i segur com són les escoles.

Aquest matí, la Regidora d'Esports, Blanca Albà, i el Regidor d'Educació, Joan Martorell, han donat a conèixer les línies generals del programa Esport en Família. Un programa que busca crear escenaris propicis per dinamitzar l'activitat física entre diferents generacions, donant una alternativa d'activitat física de lleure als infants, joves i les seves famílies en un context segur i de proximitat.

Blanca Albà ha donat a conèixer els objectius d'aquesta iniciativa, com són l'increment de la pràctica esportiva, la promoció i l'ús de les instal·lacions escolars per a la pràctica de l'esport, i el fet de poder compartir amb la família activitats esportives des del punt de vista del lleure. "Des de la regidoria treballem per afavorir la pràctica esportiva a tots nivells i en totes les edats, federats, escolars, gent gran, discapacitats, lleure... per això creiem que l'esport en família ens dóna l'oportunitat de reunir-los a tots en un mateix espai, fent una mateixa activitat". La regidora ha afegit que "actualment molts pares i mares dediquen una part del seu temps d'oci a practicar junt amb els seus fills activitats físiques compartides i espontànies, aprofitant els espais urbans, esportius i naturals. En aquest context, el Pati Obert és un escenari ideal per donar contingut al programa Esport en família"

Per la seva banda, el Regidor d'Educació, Joan Martorell, ha explicat que el programa satisfà i compleix amb els objectius de l'IMET quan en el seu dia es va posar en marxa el Pati Obert. Pel regidor els equipaments de les escoles vilanovines tenen moltes possibilitats d'ús i cal saber aprofitar-les, també en cap de setmana. "Amb la incorporació de les activitats del programa Esport en Família donem encara més coherència al projecte del Pati Obert, ja que posem a l'abast de la ciutadania instal·lacions i activitats obertes i familiars, pensades perquè tothom les pugui practicar en un entorn segur i molt agradable" Martorell ha explicat també que l'interès per la utilització dels patis de les 5 escoles que formen part del projecte ha augmentat considerablement. "Fa dos anys el nombre d'usuaris era de poc més de sis mil, i l'any passat la xifra ja sobrepassava els vuit mil. Això ens demostra que el servei agrada i que la gent l'utilitza." El regidor d'Educació ha dit que la valoració positiva també els arriba per part de les AMPES i Associacions de Veïns, que són els encarregats d'articular aquests espais escolars. "Oferirem més del que oferíem, i donarem més oportunitats per practicar esport en família. Això ens fa pensar que en un futur podríem ampliar aquests espais, perquè hi hagi més patis oberts a altres escoles de la ciutat".

cartell esport en famíliaLes escoles que actualment formen part del Pati Obert són: Llebetx, Canigó, l'Arjau, Ginesta i Ítaca. Totes elles tenen característiques semblants pel que fa a instal·lacions esportives exteriors, amb pistes de minibàsquet, futbol sala i handbol.

El programa Esport en Família està pensant per a ser realitzat durant un curs escolar, d'octubre a juny. Albà ha explicat que "són activitats que ja es fan a Vilanova, com l'handbol o el voleibol, però també d'altres que tot i no ser considerats com a esport, impliquen una determinada activitat física per qui el practica." El Pati Obert serà un pas més dins el projecte que compta amb activitats molt arrelades a la ciutat, com la Cursa Popular, o d'altres de més noves com la Cursa del Tió o la Pedalada Popular Fem Bici, que arrenquen amb una alta participació.

Les activitats que es faran a les escoles del Pati Obert (Una activitat per escola) durant els pròxims mesos seran Zumba, Slakline, Capoeira, Ioga en família, Voleibol, Esgrima i Handbol.

(vegeu aquí el calendari sencer)


Blanca Albà i Joan Martorell

Blanca Albà i Joan Martorell

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració