Menú

Jornada de Laboratori Estratègic dedicat al col·lectiu artesà

Comparteix:
04/03/2009 12:16

La sessió, que ofereix assessorament, és un pas previ a la definició del projecte de Fira d'Artesania Local

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dedica demà dijous una sessió de Laboratori Estratègic de Ciutat al col·lectiu de l'artesania. S'hi tractaran els aspectes legals que comporta el procés de professionalització i d'explotació, com són les obligacions fiscals, el càlcul de costos, el règim d'associacions i/o fundacions, l'obtenció de subvencions, etc. Aquesta és la segona sessió del Laboratori que es dedica al sector dels artesans. L'objectiu final és establir les bases per elaborar el projecte de Fira d'Artesania Local.

El novembre passat, en una primera sessió del Laboratori Estratègic dedicat a l'artesania, els participants van poder obtenir una visió global del funcionament d'aquest sector a Catalunya, de com s'organitzen els artesans i de quins models de fira hi ha. Ara la Regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat n'organitza una segona jornada, que tindrà lloc demà al Centre Cívic la Geltrú, per tal de facilitar al col•lectiu informació legal concreta. Per això hi prendran part dos juristes especialitzats, Patrícia Méndez i Joan Carles Naranjo, que podran orientar els artesans.

En les jornades de Laboratori Estratègic de Ciutat diversos experts ofereixen xerrades i assessorament a grups d'empresaris o col·lectius de sectors determinats, per tal que puguin desenvolupar la seva activitat amb tot el seu potencial. Després de les dues sessions dedicades a l'àmbit dels artesans, s'haurà fet un primer pas per a la concreció del projecte de Fira d'Artesania Local, en el qual treballen l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els artesans del territori, en col·laboració amb Artesania Catalunya, organisme adscrit al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. La finalitat del projecte és potenciar l'artesania d'autor, la producció original de l'artesà. De moment està en una primera fase de definició, però es preveu que contempli la celebració de diverses fires d'artesania durant l'any a la ciutat.

Centre Cívic La Geltrú

Centre Cívic La Geltrú

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Activitat econòmica
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració