Menú

Ja es poden presentar propostes per als Pressupostos Participatius 2019

Comparteix:
22/01/2019 15:14

L'Ajuntament destina una part del pressupost municipal 2019 a millores de l'espai públic o dels equipaments municipals

Del 22 de gener fins a l'11 de febrer es pot participar en la 3a edició dels pressupostos participatius, que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per tal que els ciutadans i ciutadanes puguin proposar i decidir com invertir fins a 150.000 euros del pressupost municipal 2019.

La regidora de Participació, Blanca Albà, destaca que "són una eina valuosa per aprofundir en la democràcia participativa i assolir l'objectiu de decidir col·lectivament les polítiques públiques. La ciutadania pot prioritzar les accions que els interessen en l'espai públic, i poden presentar projectes nous que potser el govern no havia considerat".

Les propostes han de ser relacionades amb l'espai públic i/o amb millores en equipaments municipals, i han de tenir un valor màxim de 30.000 euros.
Pot presentar propostes qualsevol persona i/o entitat que tingui vinculació amb Vilanova i la Geltrú, sense necessitat d'estar empadronada al municipi. Es pot fer mitjançant la pàgina web participa.vilanova.cat, o presencialment als 7 centres cívics municipals i al Casal Municipal de Gent Gran.

Un cop acabat el termini de presentació de propostes, entre el 12 de febrer i el 26 de març, els serveis tècnics de l'Ajuntament faran la valoració tècnica, estudiant totes les propostes presentades per assegurar que compleixen els requisits. El període de votació de les propostes admeses serà de l'1 al 15 d'abril, i podran votar les persones empadronades a la ciutat.

Enguany hi ha tres novetats en el reglament: les propostes similars i/o que representin imports inferiors a 20.000 euros s'agruparan per àmbits temàtics; si hi ha diverses propostes sobre un equipament i superen els 30.000 euros, la comissió tècnica decidirà quina proposta passa a la fase de votació; i no es podran presentar propostes per equipaments o espais públics que hagin rebut una inversió dels pressupostos participatius l'any anterior.

Blanca Albà, ha recordat que després de dues edicions s'ha demostrat que "són una bona manera d'incidir en la ciutat, han aportat canvis en la via pública i en diversos equipaments, i per tant esperem que en aquesta tercera edició siguin moltes les persones que s'animin a presentar propostes i a votar-les".

En aquest sentit, Blanca Albà ha volgut fer una valoració de les 6 propostes guanyadores del 2018. Tres d'elles s'estan acabant d'executar, com la instal·lació de 7 punts d'aigua i la creació d'un circuit de 10,5 km per a esportistes, i la instal·lació de punts d'ombra i la millora del pati infantil de l'escola Pompeu Fabra. Les altres tres ja s'han executat: l'asfaltat del carrer de Josep Coroleu entre el carrer de l'Aigua i Pelegrí Ballester, la continuïtat de 400 metres de carril bici a la ronda Ibèrica, que permet enllaçar les instal·lacions esportives amb diversos centres educatius i gaudir millor del parc de la Torre d'Enveja; i finalment el caramel sostenible que aquest Carnaval permetrà reduir els residus plàstics que van a parar a les clavegueres i al mar.

Tota la informació a la web http://participa.vilanova.cat/

RP pressupostos participatius

RP pressupostos participatius

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració