Menú

El Govern municipal presenta la nova proposta per a la plaça del Port

Comparteix:
11/04/2014 8:42

La nova proposta amb les imatges de com es pot urbanitzar la plaça i com seran els edificis, amb un mínim impacte visual i d'una sola planta, es van presentar ahir al Consell Assessor del Barri de Mar

Amb la imatge del que pot esdevenir en el futur la plaça del Port, amb una plaça àmplia, diàfana, que permetrà el passeig arran de mar i amb uns edificis, d'una sola planta, que seran el màxim de transparents, és com el Govern municipal va presentar davant del Consell Assessor del Barri de Mar el projecte de la plaça del Port. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, van explicar el nou projecte, que ha incorporat moltes de les demandes ciutadanes per aconseguir l'equilibri entre els drets que té Ports de la Generalitat i la voluntat ciutadana d'un nou espai públic tocant a mar. 
plaça port 1 Imatge del passeig arran de mar

Aquest nou eix de centralitat de la ciutat, es dibuixa mitjançant la proposta d'Estudi de Detall que recull totes les aportacions realitzades per la ciutadania i defineix amb un important grau de detall com s'urbanitzarà aquest espai que la ciutat aconsegueix per apropar-se al mar.La nova proposta d'estudi de detall proposa una ordenació de la plaça amb edificis d'un volum molt inferior a l'actual, amb el mínim impacte visual, de dimensions més petites i més baixos, amb una alçada de 4,5 m i una sola planta i més permeables. Tantmateix la nova proposta aconsegueix la màxima superfície destinada a espai públic i la màxima visió del mar des del passeig.

També és destacable que l'estudi de detall que es vol portar a aprovació del Ple municipal, ja introdueix els criteris estètics i materials que hauran de seguir els futurs edificis de la concessió administrativa que realitzarà Ports de la Generalitat així com també els criteris a seguir en la urbanització de l'espai públic, amb la qual es farà prèviament un concurs d'idees. 
plaça poirt 2 Imatge des d'una perspectiva d'alçada similar a un primer pis

Quant a la importància de dinamitzar aquest nou espai públic, el regidor d'Urbanisme Joan Giribet ha afirmat que cal fer possible la voluntat d'inversió que ha mostrat Ports de la Generalitat i alhora cal aprofitar els diners provinents de la Diputació de Barcelona que es destinaran a l'equipament municipal. Aquest equipament, de 500 metres quadrats, destinarà una part del seu espai a sala polivalent, d'uns 300 metres quadrats i a aules i altres dependències per acollir entitats com la nàutica popular que ocuparan una superfície de 200 metres quadrats.

Pel que fa al calendari previst, el Govern municipal creu que a principis de maig es pot aprovar l'estudi de detall en Junta de Govern Local, per tal que al juny, un cop feta l'exposició pública, se'n pugui fer l'aprovació definitiva i s'iniciïn les obres de reforma de la plaça després de l'estiu. 
plaça port 3 Imatge de la plaça del Port

A banda d'aquesta nova proposta, el Govern municipal també va parlar sobre la Mesa Nàutica, ens que està treballant per aconseguir que Vilanova i la Geltrú sigui ciutat de referència quant a l'ensenyament al voltant de la nàutica i va informar sobre l'estat d'execució del projecte al voltant del Centre d'Interpretació i acollida de visitants El Far.

Més imatges

Recorregut virtual de la nova proposta sobre la plaça del Port

plaça port 0

plaça port 0

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Urbanisme i habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar l'experiencia del visitant a la nostra web
Moltes gràcies per la teva col·laboració