Menú

Jordi Paulí, nou director artístic del FIMPT

Comparteix:
18/05/2016 14:14

El 36è Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d'octubre a VNG

Jordi Paulí és el nou director artístic del FIMPT, el festival que projecta Vilanova i la Geltrú al món, i que arriba a la 36a edició.

Paulí, nascut a Badalona, es considera "vilanoví d'adopció", i ha expressat el seu "orgull i satisfacció perquè s'hagi comptat amb mi, que he viscut el FIMPT des de molts angles, com a espectador i com a músic del cartell, i a més tinc molt bona sintonia amb l'equip tècnic que hi treballa des de l'Ajuntament".

Aquest músic, que segons la regidora de Cultura Teresa Llorens "té un gran coneixement de l'àmbit musical, popular i tradicional", va estudiar al Conservatori Municipal de Badalona, al Conservatori del Liceu de Barcelona i al Conservatori Municipal del Bruch de Barcelona les especialitats de saxòfon i tenora, obtenint els títols de professor superior de les dues especialitats.

"Cal aprofitar el gran capital humà que tenim al territori, i explotar-lo", diu Llorens d'un músic que té el Premi d'Honor de Grau Superior de Saxòfon, i que ha fet cursos amb Perico Sambeat, Pedro Iturralde i Jean Ives Formeau.
Ha format part de formacions musicals com la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Banda Municipal de Barcelona, Roda de Saxos, La Tribu de Santi Arisa, la Big Band de Sabadell, la Big Band de Badalona, l'Orquestra Maravella, La Salseta del Poble Sec, Air Ensemble, o l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, entre d'altres.
Ha col·laborat amb desenes de músics com Paul Méfano, Joan Albert Amargós, Lluís Llach, Salvador Brotons, Ricard Roda, Francesc Burrull, Toni Xuclà, Esteve Molero, Xavier Pagès o Jesse Davis, i també ha col·laborat amb la companyia teatral "Els Joglars" en l'espectacle "Yo tengo un tio en América".

Jordi Paulí ha estat director de l'Escola Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú, on és professor de Saxòfon i Tenora, i també dirigeix la Big Band del mateix Conservatori. Ha creat el seu grup "Jordi Paulí Quartet" on experimenta nous camins musicals amb la tenora i el món de la improvisació. Actualment dirigeix eventualment la Cobla Maricel i compagina la tasca pedagògica amb la vessant d'intèrpret de saxòfon i tenora. A més, és un dels compositors de sardanes més interpretats, amb més de 90 obres escrites.

36è FIMPT
El 36è Festival Internacional de Música Popular Tradicional se celebrarà els dies 14, 15 i 16 d'octubre a VNG. El pressupost serà el mateix que en l'edició anterior, de 50 mil euros, i compta amb aportacions de Generalitat i Diputació. La regidora de Cultura destacava justament que en la recent reunió amb el Cosneller de Cultuira santi Vila "vam plantejar la necessitat de continuar apostant per aquest festival, que volem fer créixer altra vegada com a festival de referència a Catalunya i en l'àmbit internacional".

El FIMPT continuarà apostant per la plaça de la Vila coma escenari principal, i adaptarà els horaris dels concerts a tot tipus de públic, perquè el puguin gaudir famílies senceres. "Justament els infants són el públic del futur", deia Jordi Paulí en l'acte de presentació, i recordava també que es mantindrà l'oferta gastronòmica que es va iniciar l'any passat perquè el públic no s'hagi de desplaçar per sopar.

L'organització continua apostant per la versió del "Passeig del Carme" de Pere Tàpias com a himne del festival. Precisament aquest acte d'obertura, divendres 14 d'octubre al Teatre Principal serà l'únic acte de pagament del FIMPT.

També es manté la celebració del Firasac, diumenge al matí, mentre els concerts es concentraran les tardes-vespre de divendres, dissabte i diumenge.

Paulí, que va dir que continua comptant amb la inestimable col·laboració desinteressada de molta gent que treballa pel FIMPT any rere any, va afirmar que la programació, que es presentarà el mes de juny, inclourà molts grups musicals catalans. "El nivell musical al nostre país no és el de fa 20 o 30 anys, tenim un patrimoni musical immens, i val la pena donar sortida a tots aquests bons músics del país i apostar per ells". Tot i així, el FIMPT manté la "I" d'Internacional amb formacions de prestigi, donant cabuda a diversos instruments de música tradicional.


RP FIMPT

RP FIMPT

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració