Menú

S'obre el període de preinscripció escolar del segon cicle d'educació infantil, primària i secundària

Comparteix:
17/03/2009 14:37

La presentació de sol·licituds es podrà fer, al centre demanat en primer lloc o a l'Oficina Municipal d'Escolarització, del 23 de març al 3 d'abril

El període de preinscripció escolar, curs 2009-2010, del segon cicle d'educació infantil (3-6 anys), primària i ESO, s'obrirà el proper dilluns 23 de març i s'allargarà fins al 3 d'abril, tal i com ha fixat el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Les famílies podran recollir, properament, la sol·licitud de preinscripció a qualsevol centre docent o a l'Oficina Municipal d'Escolarització, que s'haurà de presentar abans del final del termini, a la mateixa OME (c. Unió, 81-87. InfoIMET) o al centre educatiu que es demani en primera instància, juntament amb tota la documentació requerida. També tindran accés a la sol·licitud a través de la pàgina web del Departament d'Educació.

Un cop tancat el període de preinscripció es publicaran els llistats de sol·licituds, el 21 d'abril, amb la puntuació corresponent segons el barem que s'aplica. En aquest sentit, dins d'aquests criteris s'inclou l'existència de germans/es escolaritzats/es al centre educatiu o de pares o tutors legals que hi treballin; la proximitat del domicili de l'alumne (recordem que Vilanova i la Geltrú és, ara per ara, zona única) o del lloc de treball dels tutors al centre educatiu; la renda anual de la unitat familiar; o una discapacitat de l'alumne/a, pare, mare o germans/es.

A banda d'aquests criteris també s'aplicaran d'altres de complementaris com formar part d'una família nombrosa o que l'alumne tingui una malaltia crònica que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs.

El sorteig de desempat entre les sol·licituds amb la mateixa puntuació es realitzarà el 22 d'abril a les 11 del matí, als Serveis Centrals del Departament d'Educació, i es difondrà a partir de les 12 hores.

Les reclamacions a les llistes del barem es podran presentar del 22 al 24 del mateix mes. Les llistes baremades definitives es publicaran el 29 d'abril.

L'oferta final de cada centre es farà pública el 19 de maig. La publicació de la relació de l'alumnat admès es farà el dilluns 25 de maig. Finalment, el període de matriculació s'estableix del 8 al 12 de juny.

Enguany, l'oferta per a P3 es mantindrà respecte el curs 2008-2009, ja que a diferència dels darrers anys no ha augmentat la demanda. La regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, ha explicat que "la pressió demogràfica que va obligar en cursos anteriors a augmentar el nombre de places d'educació infantil s'ha traslladat a l'educació secundària".

En aquest sentit, l'oferta per a 1r. d'ESO es veurà ampliada amb la construcció de mòduls al costat del CEIP Ítaca. Aquests mòduls acolliran 1 grup d'alumnes de 1r. d'ESO, amb opció a un segon, que, inicialment i durant el curs 2009-2010, dependran administrativament de l'IES DOLORS MALLAFRÈ. No obstant, a partir del curs 2010-2011, passaran a formar part del nou IES BAIX A MAR, amb capacitat d'autonomia pròpia. Les obres de construcció del nou institut s'iniciaran de forma paral·lela a l'inici de les classes i estarà situat, de manera definitiva, entre els carrer de l'Àncora i la plaça de la Rajanta.

Amb la voluntat de mantenir informades a totes les famílies amb infants nascuts l'any 2006 i que enguany hauran de començar P3 i/o nois/noies nascuts l'any 1997 i que hauran de començar 1r. d'ESO el proper curs, l'Àrea d'Educació de l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (IMET) els ha fet arribar la Guia Educativa al Garraf (Centres de VNG), informació resumida de la normativa aplicable i de les jornades de portes obertes de tots els centres educatius de la ciutat.

Us aconsellem que mireu i consulteu el web del Departament i la normativa aplicable. Podeu accedir-hi des del web de l'IMET.

preinscripció

preinscripció

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració