Menú

Divendres s'inicia el cicle 'Document(als) de la República (1931-1938)'

Comparteix:
03/03/2009 13:41

Prèviament es projectaran diferents curtmetratges rodats a Vilanova i la Geltrú entre els anys 1947 i 1975

Aquest divendres 6 de març comença, dins la programació estable cultural de Vilanova i la Geltrú, el cicle Document(als) de la República (1931-1938). Es tracta d'un seguit de films d'interès patrimonial procedents de la Filmoteca de Catalunya.Les projeccions, que estaran presentades per un expert, es faran a l'auditori de Neàpolis tots els divendres del mes de març a partir de les 21 hores.

Prèviament a aquesta projecció els espectadors podran gaudir de la proposta cinematogràfica Vilanova en 8 mm. Es tracta d'un seguit de films, en format de curtmetratge, rodats a Vilanova i la Geltrú entre els anys 1947 i 1975 pel vilanoví Jordi Ferret Isern, i cedits posteriorment a l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Els curtmetratges tracten sobre diferents aspectes de la ciutat i representen un valuós llegat que forma part de la memòria històrica col·lectiva, ja que permetrà recordar i mantenir viva la història de la ciutat i dels seus habitants. El primer dels curtmetratges, que acompanyarà el cicle dedicat a la República, tractarà sobre Les festes populars dels anys cinquanta a Vilanova i la Geltrú. Altres dels títols que es podran veure al març són La platja de Vilanova i la nevada de 1962, Les festivitats religioses i Els esports.

Durant el mes de maig la programació cinematogràfica de la ciutat estarà representada pel cicle dedicat a Segundo Chomón, amb documentals procedents de la Filmoteca de Catalunya. Chomón va ésser, productor, director, tècnic d'efectes especials i un dels pioners en el món del cinema.

Abans de la projecció dels seus documentals, també es podran veure altres dels curtmetratges recollits dins el cicle Vilanova en 8 mm. Els títols proposats pel mes de maig, que a l'igual que als anteriors es projectaran a Neàpolis, són: Fets socials i vida quotidiana i Excursions pel país i Madrid.

Vilanova en 8 mm

Vilanova en 8 mm

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració