Menú

Una campanya informativa porta a porta donarà consells per combatre el mosquit tigre

Comparteix:
06/08/2008 9:14

La mesura més efectiva és evitar que s'acumuli aigua al pati, jardí, balcó o terrassa on es pugui reproduir aquest insecte

A partir d'aquesta setmana i fins a finals d'octubre, tres informadores, degudament identificades, visitaran les llars vilanovines per tal d'explicar als veïns les mesures més efectives per evitar la proliferació del mosquit tigre. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú segueix així amb la seva Campanya pel control del mosquit tigre amb un porta a porta informatiu, gràcies a un Pla d'Ocupació concedit per la Generalitat de Catalunya.

Aquest insecte acostuma a reproduir-se a l'interior de les finques urbanes. Plats sota testos, joguines, cendrers o altres estris exteriors que puguin acumular petites quantitats d'aigua són el lloc ideal perquè les femelles deixin els seus ous, que en una setmana hauran completat el seu cicle i es convertiran ràpidament en mosquits adults. Les femelles del mosquit tigre són les causants de les picades, ja que necessiten la sang per alimentar els ous abans de la posta. Les picades són especialment reactives, sobretot les primeres vegades, i acostumen a ser nombroses.

Les fumigacions no són efectives per combatre aquest mosquit donat que només provoquen la mort dels mosquits adults, no actuant sobre les larves ni els ous; això vol dir que al cap de pocs dies hi haurà una altra vegada nous mosquits (de l'ordre de 80 en cada posta) i caldrà tornar a fumigar cada setmana, amb el perill per a la salut que comportaria per als humans l'acumulació d'aquestes substàncies.

La mesura més efectiva és la que cada persona pot fer a casa seva: evitar que s'acumuli aigua al pati, jardí, balcó o terrassa on es pugui reproduir el mosquit tigre.

Les informadores tenen per missió d'explicar les mesures preventives a la ciutadania, visitant-los a casa seva i oferint-se per identificar possibles punts de cria als espais exteriors de què disposin (pati, terrassa, jardí...).

Les informadores aniran identificades i portaran documentació acreditativa municipal.

Per a qualsevol consulta cal dirigir-se al telèfon de la Regidoria de Serveis Socials i Salut o trucar al 938 140 000, extensió 3420 .

xapa que rebran els alumnes del taller per al control del mosquit tigre

xapa que rebran els alumnes del taller per al control del mosquit tigre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració