Menú

Pacte per a l'ocupació del Garraf: el compromís d’una acció comarcal per a la generació de llocs de treball

Comparteix:
01/08/2018 12:46

L'acord es va signar ahir al Consell Comarcal del Garraf amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani

La Masia d'en Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf, va ser l'escenari dimarts de la signatura del Pacte per a l'Ocupació del Garraf 2018-2020. Aquest document pretén ser un full de ruta de les actuacions en l'àmbit de l'ocupació a la comarca en el període 2018-2020. El pacte el van signar el Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, i la Generalitat de Catalunya.

Aquest acord marc també funcionarà com a instrument de detecció de necessitats i de planificació de les actuacions formatives i ocupacionals en el territori. D'una banda, el Pacte dóna resposta a les conclusions obtingudes durant la Jornada sobre l'Ocupació al Garraf, realitzada ara fa un any, que evidenciaven que cal fer una aposta per implementar projectes de millora i dinamització del mercat de treball comarcal. D'altra banda, el pacte s'emmarca en la llei d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, que pretén fomentar la concertació territorial per coordinar i integrar les actuacions ocupacionals.

Cal recordar que a la comarca del Garraf l'atur registrat al gener de 2018 és de 9.013 persones, el que representa una taxa d'atur del 14%, superior a la de Catalunya (11,36%), però inferior a la del conjunt de l'Estat (15,98%).

El Pacte se centrarà en cinc objectius claus: la coordinació entre diferents actors en matèria d'ocupació, l'optimització dels recursos i potencialitats de la comarca, la direcció dels recursos formatius i ocupacionals cap a aquelles activitats que estan generant ocupació a la comarca, la lluita contra la precarietat laboral, el baix nivell adquisitiu, la temporalitat, la parcialitat i l'estacionalitat dels contractes, i finalment treballar per un mercat laboral a la comarca més inclusiu i lliure de discriminacions de gènere.

Tal i com recordava la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, "el Pacte per a l'Ocupació del Garraf és un compromís a participar activament de manera transparent i compromesa en els òrgans de govern que s'han establert. També a participar en la taula de seguiment i a prendre part en els grups de treball que han de desenvolupar algunes mesures".
A l'acte hi va assistir el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va destacar que "la capacitat d'arribar a acords és clau per a la millora del mercat laboral, i sobretot tot perquè permeten tenir una capil·laritat en el territori i adaptar-se a les exigències". El conseller es va mostrar conscient que a la comarca "hi ha una voluntat clara de reformar el sector industrial que és el més dinàmic en la creació d'ocupació. És un sector tractor perquè contribueix a fer funcionar la resta i lidera les millores en les condicions laborals".
Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va reflexionar que "és important que anem treballant temes conjuntament a la comarca. Hem de saber aprofitar totes les fortaleses que té el territori i aquesta diversitat entre municipis, que es pot compenetrar".

Pacte per l`Ocupació

Pacte per l`Ocupació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Formació ocupacional
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració