Menú

Commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat

Comparteix:
25/01/2017 11:51

L'acte es farà dissabte a la plaça de la Peixateria

L'Amical de Mauthausen i altres camps i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen per a aquest dissabte 28 de gener la Commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat.
La commemoració d'aquest dia va ser aprovada en una resolució de l'Assemblea general de l'ONU l'1 de novembre de 2005, en record a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945.

L'acte començarà a les set de la tarda a la plaça de la Peixateria, i comptarà amb els alumnes de tots els centres de secundària implicats en el projecte Buchenwald. El presentaran diversos alumnes de l'institut Lluch i Rafecas, i comptarà amb la interpretació musical "Chant des Marais", a càrrec dels alumnes dels instituts Manuel de Cabanyes, Joaquim Mir i de l'escola El Cim.
També intervindrà el vilanoví Enric Garriga, president de l'Amical de Mauthausen i altres camps, i hi haurà una performance dels alumnes de l'institut Dolors Mallafrè.
Després de les intervencions dels alumnes participants en el projecte Buchenwald, es farà una encesa d'espelmes en memòria dels col·lectius víctimes del nazisme, i un homenatge als deportats del Garraf, a càrrec de Dones amb memòria i alumnes de l'institut Lluch i Rafecas.
Tot seguit hi haurà les ofrenes florals a càrrec de diferents col·lectius, i una ofrena institucional a càrrec de l'Alcaldessa, acompanyada pels portaveus dels grups municipals.
L'acte acabarà amb la intervenció de l'alcaldessa Neus Lloveras, un minut de silenci i cloenda de l'acte amb la interpretació musical "Wiegala".

A Vilanova i la Geltrú i al Garraf, l'acte commemoratiu s'emmarca dins del projecte Buchenwald, que l'Amical impulsa amb la participació de nombroses entitats i de centres de secundària de la comarca, i que té entre les principals finalitats la recuperació de la memòria història republicana i de la deportació als camps nazis, i la prevenció del feixisme.

L'objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (el genocidi contra el poble jueu, que va comportar l'extermini de més de 6 milions de jueus), el Porrajmos (genocidi contra el poble gitano, amb més de 400.000 víctimes), i la persecució i assassinat de republicans catalans i espanyols deportats als camps nazis, opositors, homosexuals, malalts mentals, Testimonis de Jehovà, etc.

A l'acte de dissabte hi participaran una representació dels deportats i deportades republicans de l'Amical, representants de la comunitat jueva, del poble gitano, del col·lectius de gais i lesbianes, dels nens i nenes víctimes del nazisme, i d'altres col·lectius víctimes del nazisme com el dels maçons, el dels discapacitats, i col·lectius de la ciutat i la comarca que faran la seva ofrena floral al monument als deportats que hi ha a la plaça de la Peixateria.

Dia holocaust

Dia holocaust

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració