Menú

29 espectacles diferents conformen la programació de la nova temporada del Teatre Principal i de l'Auditori Eduard Toldrà

Comparteix:
24/01/2013 11:51

La presentació als abonats de la darrera temporada es farà el dia 23 de febrer. Seguidament ja es podrà fer la renovació pertinent i el dia 24 començarà la venda general d'entrades

Després del parèntesi del Carnaval, els equipaments culturals dedicats a les arts escèniques i la música de la ciutat, Teatre Principal i Auditori Eduard Toldrà, reprenen la seva programació estable amb una temporada que s'estendrà de març a juny de 2013, carregada d'oferta culturals per a tots els públics.

En números, aquesta nova temporada suposa: 2 equipaments escènics, 4 mesos d'intensa activitat, 14 espectacles amb professionals locals, 29 espectacles, 16 concerts de música, 11 espectacles teatrals, 2 espectacles de dansa, 27 companyies i 4 seccions de programació (professional, familiar, acadèmica i B de VNG).

La nova programació es presentarà als abonats de la darrera temporada el dia 23 de febrer a l'Auditori Eduard Toldrà, després de la qual podran fer-ne la renovació. Els nous abonaments es posaran a la venda el dia 24 de febrer a les taquilles del Teatre i de l'Auditori, d'11 a 13.30 h i de 17 a 20 h, i els dissabtes en horari habitual de taquilles, sempre que en quedin de disponibles.

Auditori i Teatre han aconseguit fer l'esforç, tenint en compte el context econòmic actual, de mantenir una programació variada, de qualitat preservant les diferents línies artístiques que permeten donar cabuda a un ampli ventall de professionals de l'escena i apropar les seves produccions a tots els segments de públic.

Cal remarcar la notable i creixent presència de professionals de la ciutat de l'escena professional catalana. Per aquest motiu, ambdós equipaments han volgut fomentar la bona salut dels creadors locals donant-los suport i fent-los un espai en les programacions d'ambddós equipaments. Així podrem gaudir dels últims treballs de: Guillem Albà, Bulma, Helena Pla, Núria Valls, Lluís Carrizo, Gentle Music Men, Camerata Eduard Toldrà, etc., així com una producció del propi Teatre Principal, anomenada Nanoteatre.Teatre de mínims en llocs inesperats, que comptarà amb la participació d'autors i actors professionals de la ciutat (Susanna García, Àlex Da Capo, Dafnis Balduz, Lluís Olivé, Montse Panero, Carme Jariod...), d'estudiants d'arts escèniques i d'amateurs de la ciutat. Petites càpsules escèniques de 15 minuts que es representaran en diversos espais del Teatre tot creant un recorregut per l'equipament.

La programació seguirà oferint un espai als alumnes de música i arts escèniques de la ciutat a través de la línia acadèmica. És el cas de les escoles de música trobarem Musicàrea i l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat. En teatre, podrem veure les últimes creacions de dues joves companyies de la ciutat en vies de professionalització, la companyia en Blanc amb A porta tancada i la companyia Peus Grossos amb Les 1001 nits.

La dansa tindrà un espai en la clàssica cita del Dia Internacional de la Dansa Did'13 que se celebrarà el cap de setmana dels dies 27 i 28 d'abril, amb els tallers oberts dels alumnes de dansa de l'Institut del Teatre i l'exhibició de les escoles de dansa de la ciutat. Però al marge del Did'13, també s'oferirà la representació de l'espectacle Cube, de Kulbik Dance Company que es van fer populars després de guanyar el concurs de televisió ‘Tu si que vales', l'any 2011, i impressionar a tothom amb el seu estil original d'entendre la dansa.

En la línia de produccions de mitjà i gran format, provinents de la cartellera barcelonina trobarem La Divinas, amb el seu últim treball Enchanté; Roger Mas; Oleanna, amb Ramon Madaula i Carlota Olcina; Litus, de Marta Buchaca- Flyhard produccions; Assumpta Mateu, Mateu Gasull i Olvido Lanza amb Terra i foc; Joan Isaac i El nom, amb Joel Joan, Xavi Mira i Lluís Villanueva.

També hi ha espai per les produccions de teatre de petit format, intimistes i d'una qualitat remarcable com són el Vostè ja ho entendrà de Carme Sansa i Acorar de Toni Gomila.

Com sempre els més petits de la casa podran descobrir la màgia de la música i lel teatre de la mà de Peus Grossos (Les 1001 nits), Xerramecu Tiquis Miquis (El conte de l'Eriçó Bru), Farrés Brothers (Un bosc de cames) i Forani Teatre (El carnaval dels animals).

Per el públic amant de la música clàssica, no hi faltarà la cita amb els concerts de la Camerata Eduard Toldrà i el Carmina Burana-Carl Orff, amb el Cor de Cambra Isquione, Coral Bitxac, Amics del Cant i la Banda Mestre Montserrat.

La temporada es clourà amb el Dia Internacional de la Música, on les escoles de música de la ciutat mostraran els seus treballs es places i carrers de la ciutat d'una banda, i de l'altra el Col·lectiu, Elisabeth Raspall, Jordi Mestres i Ramiro Rosa ens oferiran l'espectacle Converses.

Consulteu la nova programació aquí.

El nom

El nom

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració