Menú

Dues presentacions a la biblioteca Armand Cardona Torrandell tanquen el mes de maig

Comparteix:
27/05/2013 10:15

Rafael Vallbona i Victor Panicello són els autors del llibres que es presentaran aquest dijous i aquest divendres

La darrera setmana de maig a la biblioteca Cardona Torrandell la protagonitzen dues presentacions de llibres: dijous es presenta Xavi Tondo, el triomf de l'obstinació, de Rafael Vallbona, i divendres serà el torn de 250 quilòmetres, de Victor Panicello

Dijous 30 de maig, a les 19 h, es presentarà el llibre Xavi Tondo, el triomf de l'obstinació, de Rafael Vallbona. A càrrec d'Àngel Edo, exciclista professional i representant de corredors, i el seu propi autor. També es comptarà amb la presència de Rubèn Peris, president de la 'Volta' Ciclista a Catalunya, i de Gerard Figueres, director general del Consell Català de l'Esport i regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Xavier Tondo, el triomf de l'obstinació és la història d'un home que tenia un somni: ser un gran ciclista, un corredor professional des de la humilitat i l'honestedat.

Divendres 31, a les 19 h, també a la biblioteca Cardona, serà el torn d'una novel·la juvenil guanyadora del Premi Columna Jove 2012: 250 quilòmetres, de Víctor Panicello i el Consell de Joves de l'Hospital Sant Joan de Déu. A càrrec de l'autor i de Tanit Tubau, coautora. 250 quilòmetres és també un projecte solidari que s'explicarà el mateix divendres.

250 quilòmetres són els que recorre en Quim, l'heroi (de ficció) d'aquesta història, per saber quin futur li espera. Durant el viatge va explicant com n'és de dura la vida quan has de conviure amb una malaltia crònica, en el seu cas la malaltia de Crohn: les anades i vingudes a l'hospital, la por d'encarar el futur, la incomprensió d'alguns companys de classe, petons que no van arribar mai, preguntes sense resposta, etc. Malgrat tot, el missatge que llença és esperançador i convida a no deixar mai de lluitar pels nostres somnis.

Tot seguit es projectarà el curtmetratge basat en la novel·la, dirigit per Maria de Castro i de títol homònim, on hi han participat els membres del Consell de Joves i ha estat protagonitzat per actors com Edu Soto, Rosa Andreu, Carlos Vicente i Francesc Colomer.

Aquesta activitat es realitza amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals.

Xavi Tondo

Xavi Tondo

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració