Menú

Tractament preventiu contra el Morrut a les palmeres del centre vila amb tècniques d’endoteràpia

Comparteix:
14/08/2018 14:48

L'endoteràpia és una alternativa als tractaments convencionals que evita dispersar productes químics i minora l'impacte sobre les persones. En 2018 s'han tractat així 600 palmeres de Vilanova i part de l'arbrat viari

Les palmeres de la plaça de la Vila i de la Plaça de les Neus han rebut aquest matí un tractament preventiu contra el morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus Olivier). Les Phoenix Dactilyfera d'aquestes dues places han estat tractades mitjançant tècniques d'endoteràpia, un tractament més respectuós ambientalment, ja que evita la dispersió de productes químics a l'aire. Des de principis d'estiu s'ha actuat sobre 600 palmeres del municipi amb el mateix procediment.Palmeres 4

L'endoteràpia consisteix en injectar, en els troncs dels arbres, substàncies nutritives o fitosanitàries de forma que aquestes arriben a la saba de l'arbre de forma directa. Les incisions que es practiquen per introduir els productes cicatritzen posteriorment.


El principal avantatge d'aquesta tècnica és la manca d'impacte ambiental sobre les persones, tant els vianants com els mateixos jardiners que veuen minorada la seva exposició a productes químics. L'endoteràpia evita també la dispersió de productes químics i concentra el tractament sobre la planta el que estalvia també les quantitats de productes emprats.

Els tractaments d'endoteràpia s'han fet també extensius a altres espècies de l'arbrat viari local com els ficus de l'avinguda del Garraf per al tractament de la plaga de la Psila, un insecte asiàtic introduït al nostre país des del 2009. També s'ha assajar aquest mètode en diversos carrers de Vilanova per valorar l'eficàcia dels tractaments amb albízies, oms i til·lers. Amb la progressiva introducció d'aquestes tècniques els serveis de manteniment dels parcs i jardins de la ciutat continuen avançant en els tractaments fitosanitaris de l'arbrat viari evitant la propagació de productes químics a l'atmosfera. Una iniciava que se suma a l'abandó des de fa anys de l'ús d'herbicides en les zones enjardinades de Vilanova.

Palmeres 3

palmeres 1

palmeres 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració