Menú

2a setmana del món laboral a les biblioteques municipals de Vilanova

Comparteix:
25/03/2014 12:28

Per segon any consecutiu les biblioteques de la ciutat dediquen una setmana a promoure i difondre recursos relacionats amb la cerca de feina i l¡emprenedoria, amb tallers, la presentació d'un llibre i una hora del conte

Del 24 fins al 30 de març les biblioteques de VNG celebren la #SetmanaMonLaboral i ho fan organitzant tot un seguit d'activitats adreçades als ciutadans que estan en procés de cercar feina, que tenen esperit emprenedor o que volen millorar la seva formació continuada.

Per això dijous 27 de març s'ha organitzat la xerrada-taller "Tu també pots emprendre", a càrrec de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l'IMET. Es tractaran les competències bàsiques d'una persona emprenedora, quines són les seves habilitats, necessitats, etc. S'ofereixen dues sessions el mateix dia: una a la biblioteca Joan Oliva de 10.15 a 12:15h, i una altra a l'Armand Cardona de les 17.30 fins a les 19.30h.

Amb anterioritat, dimarts 25 de març a les 12.30h a la biblioteca Cardona se celebra la sessió formativa "Cerca de feina activa", per tal de conèixer el màxim de recursos a l'hora de buscar feina.

Divendres 28 de març a les 19h a la biblioteca Armand Cardona es realitzarà la presentació del llibre "¡Reinvéntate! Guía para cambiar tu vida profesional", a càrrec del seu autor, Manuel Mata, coach i escriptor. El llibre ofereix pautes d'orientació professional, conèixer les competències més demandades, el què busquen les empreses en un candidat, com definir l'objectiu professional, com poden ajudar l'entorn i els contactes o com gestionar el canvi per reinventar-nos.

Per últim, dissabte 29 de març a les 12h a la mateixa biblioteca Cardona es farà l'hora del conte "Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?", a càrrec de l'Editorial Proteus i amb la presència dels autors Montse Junyent i Pep Boatella. Un conte ideal per explicar d'una forma amena i divertida l'origen de la crisi econòmica als nens.

La biblioteca pública té per objectiu adaptar-se al context en el que actua i respondre a les necessitats dels ciutadans, i és per aquest motiu que les biblioteques de VNG prenen aquesta iniciativa i apropen als seus usuaris els recursos de què disposen: un fons documental complet i actualitzat, eines 2.0 per tal de dinamitzar-ho i facilitar l'accés a la informació, connexió a internet i xarxa WiFi, aules amb equipament informàtic perquè els usuaris puguin desenvolupar els seus projectes i treballs i formar-se,... tot plegat en una conjuntura que fa especialment necessàries iniciatives d'aquest tipus.

Les biblioteques de VNG editen una guia de lectura amb diversos documents actuals i rellevants a l'hora de promoure i facilitar la tasca dels emprenedors: "Aprèn a emprendre", acompanyant-la a les biblioteques amb una exposició del fons relacionat.
Unes activitats que compten en tot moment amb la col·laboració de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball) de Vilanova i la Geltrú.

Més informació:
- Programa d'activitats 'Setmana del Món laboral'

- Guia de lectura 'Aprèn a emprendre'

- 'Món laboral' al BiblioBlog–Una Mar de lletres

Tallers emprendre

Tallers emprendre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració