Menú

Exposició de Cardona Torrandell en l'any Espriu

Comparteix:
14/10/2013 14:00

Una mostra recull el treball del pintor vilanoví per l'obra 'Ronda de mort a Sinera' de Salvador Espriu

Una exposició d'Armand Cardona Torrandell serà una de les activitats destacades de la commemoració de l'any Espriu a VNG. El pintor vilanoví va ser l'autor de l'escenografia de l'obra 'Ronda de mort a Sinera', escrita per Salvador Espriu i portada al teatre per Ricard Salvat. Alguns plafons d'aquesta obra i material complementari es podran veure al Teatre Principal del 26 d'octubre al 24 de novembre.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha destacat que "tenim la sort de poder vincular Espriu amb un vilanoví com Cardona, que va treballar amb el poeta, i podem celebrar l'any Espriu amb una mica més de força". Riba ha explicat que la mostra es farà els primers dies al Teatre i després es desplaçarà a l'Auditori.

Xavier Cardona Torrandell, germà del pintor, s'ha mostrat satisfet pel reconeixement de la ciutat al treball de l'artista. "Diu molt de la ciutat, com a familiar em sento un privilegiat, és un senyal inequívoc que estem en una societat en que determinats valors transcendeixen". Xavier Cardona també ha posat de relleu la voluntat del seu germà de "posar sempre l'expressió pictòrica al servei de la paraula, per lluitar contra les injustícies, el meu germà era un lluitador." 

Any Espriu detall
Detall d'un els plafons de "Ronda de mort a Sinera"

L'any 2013 es commemora el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 10 de juliol de 1913 – Barcelona, 22 de febrer de 1985). L'objectiu de l'Any Espriu és el de difondre l'obra i la figura del poeta, narrador i dramaturg amb diferents activitats organitzades arreu del país.

Vilanova i la Geltrú es suma a l'Any Espriu amb un programa d'activitats divers que inclou activitats relacionades amb el teatre i la música, així com també s'han organitzat exposicions, xerrades... per tal de retre homenatge a un dels autors més insignes de les lletres catalanes.

Les activitats estan organitzades per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Auditori Eduard Toldra, el Teatre Principal, la xarxa de Biblioteques Municipals i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
Més informació sobre l'exposició AQUÍ

Programa de l'any Espriu

Any Espriu presentació

Any Espriu presentació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració