Menú

L'Envelat tanca temporada amb rumba catalana

Comparteix:
23/03/2009 12:31

Els mítics Ai Ai Ai presenten a VNG el disc amb què retornen a l'activitat. Els penedesencs Derrumband Tribut a Gato Pérez seran els taloners

L'Envelat tancarà temporada aquest dissabte, 28 de març, amb una festa a ritme de rumba catalana. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Associació Juvenil i Cultural Endimari organitzen la cloenda, que es fa coincidir amb l'arribada de la primavera. El segon tinent d'alcalde i regidor de Joventut, Tomàs Álvaro, considera que el balanç de la programació de l'Envelat, que es presentarà en xifres d'aquí a uns dies, "justifica que enguany s'encarregui el projecte per crear l'Espai Jove".

Els grups Ai Ai Ai, com a cap de cartell, i Derrumband Tribut a Gato Pérez, com a taloners, protagonitzen el darrer concert de la temporada. "El país compta amb molta diversitat cultural, per això ens ha interessat fomentar els grups d'aquí", ha explicat el regidor vilanoví. Ai Ai Ai presentarà el seu darrer treball, Lo més gran del món, que sorgeix després de set anys d'inactivitat. Amb el seu retorn, aquest grup mític porta una nova versió de la rumba, amb la incorporació de sons electrònics en format de sound system. Aquest grup havia estat ja a Vilanova i la Geltrú en el FIMPT.

D'altra banda, Derrumband Tribut a Gato Pérez són considerats la primera banda estable que fa un homenatge constant i actiu a un dels mites de la música de Barcelona dels anys 70 i 80, Xavier Patricio, àlies Gato Pérez. Aquest grup vilafranquí, amb setze músics a l'escenari, va ser creat el 2006 i ja ha actuat a Vilanova i la Geltrú, en la Mostra de Grups del Garraf.

La celebració començarà a les 23 h, és gratuïta i oberta a tothom fins a completar l'aforament. Endimari ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per organitzar la cloenda de l'Envelat. Aquesta ha estat la tercera temporada en què es disposa aquest equipament provisional perquè les entitats juvenils hi organitzin les seves activitats en els mesos entre la Fira de Novembre i Setmana Santa aproximadament. L'espai té un aforament de fins a 1.200 persones.

El regidor de Joventut, Tomàs Álvaro, ha explicat que l'Envelat està complint la funció "de pas previ a l'equipament definitiu". Enguany l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú encarregarà el projecte del futur Espai Jove, que s'ubicarà a la rambla de Sant Jordi. Aquest futur espai obert a les activitats de les entitats podria estrenar-se a finals del 2010.

Presentació festa envelat

Presentació festa envelat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joventut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració