Menú

Presentació de la proposta de tributs a les associacions veïnals

Comparteix:
07/11/2013 11:36

El govern presenta al Consell Municipal de Veïns i Veïnes la proposta d'ordenances fiscals pel 2014 que es debatrà dilluns al Ple

El Govern de VNG va presentar ahir a les associacions de veïns i veïnes la proposta de tributs per al 2014. Una dies abans que el Ple municipal debati sobre les ordenances fiscals per l'any vinent, l'alcaldessa de la ciutat i el regidor d'Hisenda van explicar al Consell Municipal d'Associacions de Veïns el projecte del Govern.

Neus Lloveras va parlar de les línies generals de la proposta, explicant que "els ciutadans han de tenir clar que quan es proposa un augment és per mantenir els serveis actuals a la ciutat" i que el que es proposa, també servei per donar compliment al Pla de sanejament aprovat el mes de setembre.

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va explicar les diferents ordenances proposades des del Govern, i va destacar que "intentem cobrir el decalatge de 2'7 milions d'euros mantenint igual el capítol de personal i la despesa corrent". Aquesta xifra és la quantitat que l'any vinent hauran d'assumir les finances municipals conseqüència dels nous interessos bancaris obligats.

Gargallo va fer menció especial del rebut de la brossa, que estarà condicionat a la capacitat econòmica del contribuent i a la nova taxa que grava parcs d'habitatges buits, amb l'objectiu que els grans propietaris posin al mercat de lloguer aquests pisos i això contribueixi a alleugerir la situació d'algunes famílies.

Les representants veïnals van intervenir en la sessió per parlar de qüestions variades com la pujada en el rebut de l'aigua, el pagament de les comissions bancàries, els ajuts socials, l'Impost de Béns Immobles, la venda de patrimoni i les facilitats en el pagament dels diferents rebuts.

En general els representants de les associacions es van mostrar contraris a una pujada dels impostos però van valorar positivament propostes com la tarifació social, les facilitats en el pagaments dels tributs i la incorporació de taxes com la que grava els pisos buits.

El Consell es va dur a terme al saló de plens de l'Ajuntament i va comptar amb una quinzena de representants de 10 associacions de veïns de la ciutat. Per part del govern hi varen ser presents l'alcaldessa, Neus Lloveras, el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, la regidora d'Esports, Blanca Albà i el regidor de Promoció Econòmica Gerard Figueras. Per part dels partits de l'oposició hi va assistir el regidor del PSC Gerard Llobet.

Consell municipal de veïns

Consell municipal de veïns

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració