Tràmits i gestions

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Tràmits > Detall

Tràmits

Sol·licitud d'accés al Servei de Primera Acollida per a les persones estrangeres immigrades i les retornades (Servei de Convivència i Equitat)

Període de tramitació

Tot l'any

Termini de la sol·licitud

No n'hi ha

TRÀMIT MUNICIPAL

El Servei de Primera Acollida consisteix en un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones usuàries potencials. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

Informació general

Qui el pot demanar?
Les persones estrangeres immigrades, les sol•licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, que tinguin una edat superior a l’establerta per a la finalització de l’escolaritat obligatòria i que estiguin empadronades a Vilanova i la Geltrú.
Procediments

Presentar la sol·licitud adreçada a l'Ajuntament acompanyada de la sol·licitud de la Generalitat de Catalunya (que estableix el Procediment regulat en el Decret 150/2014, de 18 de novembre), juntament amb tota la documentació necessària, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

La mateixa OAC compulsarà les fotocòpies, sempre i quan la persona interessada les acompanyi dels originals.

Les sol·licituds seran adreçades al Servei de Convivència i Equitat que es posarà en contacte amb la persona per convocar-la a una entrevista personal.

Temps mitjà de resolució
Segons cada cas
Impresos del tràmit

Documentació necessària

-Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant;

-O bé, original i fotocòpia de la TIE o del passaport (només les pàgines on figuren les dades personals i de caducitat del document) de la persona sol·licitant.

Com es pot tramitar

Presencialment
A les oficines indicades
 
Oficina d'Atenció Ciutadana - OAC
Plaça de la Vila, 8

Temes relacionats

 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00