Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Organització municipal > Grups Municipals i Regidors/es no adscrits/tes > Notícies > Detall de la notícia

La decisió d'expulsar el PSC del govern només pertany a Neus Lloveras

23/11/2017
CUP - nota de premsa CUP - nota de premsa

El cessament de les regidores socialistes del govern és una prerrogativa i una responsabilitat de l'alcaldessa que no pot traslladar a cap dels grups de l'oposició.

Les últimes setmanes, des de diferents sectors de la societat vilanovina, ha sorgit el debat sobre el pacte de govern sociovergent. Després de l'empresonament de líders socials i de càrrecs electes del govern, amb el suport del PSC a l'article 155, i la deriva reaccionària dels socialistes -afegir a la llista electoral les restes de la Unió de Duran i Lleida i membres de Societat Civil Catalana en són el darrer exemple- el clam per a què el PSC deixi d'ostentar el govern vilanoví ha anat creixent. De la mateixa manera que en altres ciutats, com ara Girona o Barcelona, l'alcaldessa Neus Lloveras té a les seves mans, amb un simple decret, fer efectiva l'expulsió del govern de les regidores socialistes.

Durant aquest període, diferents grups municipals ens hem reunit ocasionalment per valorar aquesta possibilitat. El grup de CiU sempre posa com a condició per a trencar el pacte de govern que la resta de grups li assegurin un govern estable. Igualment, l'alcaldessa de Vilanova ha jugat a ser ambigua en repetir a la premsa que la cohabitació amb el PSC al govern de la ciutat no té fissures. D'aquesta manera, un principi democràtic com és el respecte per a la voluntat popular expressada l'1 d'octubre, trepitjada pel PSC, s'ha convertit en objecte de negociació. Diumenge passat l'Assemblea de la CUP de Vilanova va debatre aquesta qüestió. Una de les conclusions a les quals va arribar és que l'expulsió del PSC del govern és un pas previ, imprescindible, per a futures negociacions. Sense aquesta resolució de l'alcaldessa, la CUP declinarà assistir a cap més reunió en aquest sentit.

La CUP de Vilanova i la Geltrú té nul•la confiança en el govern sociovergent. Recordem que els pressupostos actuals, havent-hi una proposta alternativa de SOM-VNG, ERC i la CUP sobre la taula, el govern els va pactar amb PP i una regidora escindida de C's. Aquest mateix govern també va expulsar la CUP del Consorci de l'Eixample Nord. El projecte de govern de CiU i PSC és idèntic i és el que ha hipotecat el present i el futur de la ciutat. Per totes aquestes raons l'Assemblea de la CUP descarta entrar al govern per a assegurar l'estabilitat del govern de Lloveras. Una estabilitat que, d'altra banda, actualment no té. El grup de CiU vol aprofitar la circumstància per eixamplar el suport del seu govern, després que a principis d'any es quedés amb tan sols quatre regidores.

La CUP no mercadejarà amb els principis democràtics per a sostenir un projecte caduc. Si la voluntat de Neus Lloveras és real, només ha de fer-la efectiva. En el moment que això es produeixi, el grup de la CUP estarà al costat, com sempre, de totes aquelles iniciatives que despleguin materialment la República Catalana i restarà disposat a negociar suports puntuals en temes cabdals per tal que el dia a dia de la ciutat no quedi encallat. Més enllà d'això, la CUP seguirà treballant per fer créixer a la ciutat una alternativa social transformadora i socialment justa que no es limiti a gestionar -malament- la misèria a què ens aboca el sistema.

Vilanova i la Geltrú, 23 de novembre de 2017.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00