Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Organització municipal > Grups Municipals i Regidors/es no adscrits/tes > Notícies > Detall de la notícia

ERC demana que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estigui a l'alçada dels moments que estem vivint

31/10/2017
ERC VNG ERC VNG

Nota de Premsa d'ERC

El 2015, quan vam assumir els càrrecs de regidores i de regidor ens vam posar a disposició de la nostra ciutat i del Parlament de Catalunya que sorgís el 27 de setembre. Aquest Parlament divendres passat va proclamar la República catalana.

Davant d'aquesta situació els fets polítics que s'han produït han provocat també resultats en el món municipal. Són nombrosos els ajuntaments en què el pacte de govern entre socialistes i convergents s'ha trencat.

Per això en primer lloc volem demanar al govern de Vilanova que expliquin a la població en quin escenari polític es mou: si treballa i treballarà per al reconeixement de la República catalana o si se centrarà en l'aplicació de l'article 155 que ha activat el govern de l'Estat espanyol.

Davant el xoc de legalitats preguntem al govern en quina legalitat es mou, la de la República catalana o la de l'article 155. El passat divendres 27 d'octubre el Parlament de Catalunya va assumir el mandat sorgit del referèndum de l'1 d'octubre declarant la República Catalana com a estat de dret i democràtic. El mateix dia el govern de l'estat espanyol, no reconeixent la República Catalana, va aprovar l'aplicació de l'article 155 de la seva constitució. Demanem saber en quina legalitat es mou el govern municipal. No parlem del pla de mandat, sinó de la responsabilitat i la resposta a la situació política actual.

ERC creu que és necessari fer un front comú per a la República Catalana a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Les mobilitzacions ciutadanes ens demanen estar a l'alçada del moment històric i bastir la República Catalana des dels municipis. Davant la incertesa que afronta el país, ERC creu que és necessari que els municipis comptin amb governs forts, amb majories plenàries, com ja havíem proposat després dels resultats de les eleccions municipals del 2015. Demanem a totes les forces polítiques responsabilitat i coherència davant l'actualitat política.

Ningú pot dir que no estem disposats a governar. Nosaltres ja vam proposar aquest pacte al 2015. La postura d'ERC no ha canviat. Després de les eleccions municipals del 2015 ja vam demanar poder formar un govern de concentració nacional però, les altres dues forces polítiques no ho van creure necessari. Per això emplacem als grups que defensen la República catalana que ho reconsiderin. Especialment ens dirigim a la llista més vota i al grup majoritari de l'oposició perquè facin el pas.

Qui pot trencar el govern és el propi govern. La decisió és seva. No està a les nostres mans aquest canvi de govern. Legal i aritmèticament és impossible fer-lo des de l'oposició. Demanem coherència i responsabilitat per defensar la República des dels municipis, i a totes les forces polítiques a favor del procés constituent que facin un pas endavant. La nostra mà la tenim estesa.

Grup Municipal d'ERC - Vilanova i la Geltrú. 31/10/2017

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00