Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Espai Equitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per l'equitat

Concentració contra les violències masclistes

21/06/2017
Lectura del manifest Alerta feminista Lectura del manifest Alerta feminista

Es va fer dilluns a VNG i a diverses poblacions catalanes, dins la campanya #19JAlertaFeminista de Novembre Feminista

El 19 de juny hi va haver concentracions contra les violències masclistes a diversos municipis catalans com Barcelona, Terrassa, Sabadell, Sant Feliu, El Prat de Llobregat, Lleida, Tarragona, Mataró, Igualada, Badalona i Vilanova i la Geltrú, on a les 12 del migdia Pau Jasanada de la Creu Roja, Júlia Salazar de CCOO i Neus Benavent del Casal de Dones van llegir el "Manifest 19-J".
manifest Alerta feminista detall
La regidora de Convivència i Equitat, Teresa Llorens, va voler posar èmfasi en la reclamació "d'un Pacte d'Estat perquè es destinin més recursos a la prevenció de la violència masclista, que té l'origen en la desigualtat entre homes i dones. El preu de la vida no és negociable".

La Campanya #19JAlertaFeminista vol denunciar les violències masclistes i aposta per uns pressupostos generals de l'Estat que facin front a aquesta greu xacra social. La campanya ha estat proposada en l'àmbit de l'Estat pel moviment feminista del País Valencià, i a Catalunya ha estat impulsada per Novembre Feminista, una de les xarxes del moviment feminista contra les violències masclistes.

Les dades del 2017 són alarmants, ja que 52 dones adultes han estat assassinades a l'Estat espanyol per les seves parelles o exparelles. A més, cal ressaltar una altra dimensió d'alerta: l'assassinat de criatures, ja que durant el que portem d'any, 6 nens i nenes han estat assassinats.

Les mobilitzacions del 19 de juny a les places de diversos ajuntaments volen denunciar i exigir que l'eradicació de les violències masclistes sigui un tema central i urgent a resoldre per part dels poders públics i la societat en general. La manca de polítiques i pressupostos per fer front a aquest greu problema social s'expressa als pressupostos generals de l'Estat. La quantitat prevista al Programa "Actuacions per a la prevenció de la violència de gènere", després de la pressió política i social dels col·lectius feministes, és de 31,7 milions d'euros, que és un 25,7% més que el 2016, però continua sent un 2,20% menys que el 2010. Així, l'anunciat Pacte d'Estat contra la violència de gènere no s'està concretant en cap acció ni preventiva ni reactiva.


Podeu llegir aquí el manifest 19J.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00