Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Espai Equitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per l'equitat

Àgora d’hivern de convivència i equitat

19/02/2018
Imatge de l'Àgora hivern Imatges de l'Àgora hivern

Es presenta una nova edició del fulletó que recull les activitats al voltant d'aquest àmbit, especialment les centrades en el Dia Internacional de les Dones

La Regidoria de convivència i equitat presenta l'edició de L'Àgora d'hivern 2018, que engloba diverses activitats organitzades per diferents entitats i/o des de la pròpia Regidoria, des de xerrades, exposicions o activitats formatives, fins a actes simbòlics al voltant de celebracions com el Dia internacional de les Dones.

El mateix dijous 8 de març la plaça de la Vila serà l'escenari d'una decoració al·legòrica amb la simbologia de les dones i del món de l'art. A les 12 h es farà la lectura del manifest commemoratiu, a càrrec de Marta Bayarri, actriu i mare vilanovina; i de Maria Plantón, bailaora i mare vilanovina, representant de "Alma Cali, associació". Prèviament es farà l'hora del conte el 3 de març, amb "Dones d'aigua dolça".

De 10 a 14 h hi ha una convocatòria des del Casal de dones Tomasa Cuevas amb motiu de la "Vaga de totes", amb activitats diverses i actuacions al voltant del Dia Internacional de les Dones cridant a la vaga, amb el poema "8 de març" de Maria Mercè Marçal, i la lectura d'un manifest conjunt amb dones de CGT. A les 6 es farà la xerrada - debat "Clixés de l'èxit; es juguen ja des de la infantesa? En parlem", a càrrec de Rosa Lahoz, psicòloga psicoanalista.
Dissabte, dia 10 de març, es podrà veure "Monòlegs de la vagina", una representació escènica dels Monòlegs d'Eve Ensler, a càrrec de la companyia de teatre independent Inconyables, que forma part del casal de dones Tomasa Cuevas.

Abans, el 22 de febrer, se celebra l'Equal pay day, una activitat per reivindicar la desigualtat salarial que existeix entre dones i homes, amb la lectura d'un manifest commemoratiu a càrrec de Rosa Gubianes.

I del 2 de març fins al 29 d'abril es podrà visitar l'exposició de la guanyadora del premi Donart, Ersi Marina Samará Spiliotopulo.

Pel que fa a cursos i tallers, destaca una nova edició d'Associacions en sintonia, el taller "Què hi puc fer?", per aprofundir en l'entramat de les relacions, el curs de paternatge responsable i el curs d'acollida "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic".

A més, destaquen les activitats que tenen per objecte la visibilització de la figura de les dones, com la presentació de llibres d'autores: "Transcendir més enllà de l'Olimp" de Dolors Reguant i "Perles cultivades" de Mercè Foradada; un taller de Viquipèdia relacionat amb la Viquimarató "Dones vilanovines i geltrunenques"; activitats de l'Espai Far: "Les dones hi eren" i "Converses a la Farola: l'ofici de remendar"; "Testimoniatge femení: acostament a les figures de Carolina Coronado i Matilda Landa", i la presentació de la pintura mural que forma part del projecte artístic Womart, de l'Associació Rebobinart, en el que 10 artistes intervenen en 10 ciutats.

Podeu consultar tota la programació, així com les activitats i serveis permanents del Servei de Convivència i Equitat, aquí

Més informació a l'agenda municipal www.vilanova.cat, o per correu electrònic a equitat@vilanova.cat i convivencia@vilanova.cat, o presencialment.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00