Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Notícies > Detall de la notícia

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La Confraria de Pescadors coneix a Astúries experiències innovadores de comercialització

30/01/2018
La delegació, al port d'Avilés La delegació, al port d'Avilés

El viatge s'emmarca en el projecte vilanoví per millorar la traçabilitat del peix, al qual l'Ajuntament de VNG dóna suport

Membres de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú van ser divendres passat a Astúries, amb l'objectiu de conèixer les iniciatives innovadores en comercialització pesquera que s'estan implementant a Cudillero i Avilés. La visita pretenia aportar elements i informació interessant per a l'elaboració del projecte de modernització i millora de la comercialització i la traçabilitat pesquera a Vilanova i la Geltrú.

Per part de la Confraria van viatjar a Astúries el president, Jaume Carnicer, i els membres de la junta Andreu Núñez i Rubén González. Els van acompanyar la responsable del Servei d'Atenció a l'Empresa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Noemí Cusiné; la tècnica de la Direcció General de Pesca de la Generalitat Pilar Tudó, i la biòloga especialista en gestió pesquera Lydia Chaparro, en representació de la fundació ENT i redactora del projecte.

Als ports pesquers de Cudillero i d'Avilés, on els van rebre representants de les respectives confraries i també el responsable de comercialització de la Direcció General de Pesca Marítima del Principat d'Astúries, van conèixer les plataformes tecnològiques i el sistema d'etiquetatge i de venda implementats recentment, mitjançant un projecte finançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca. El projecte de modernització i millora de la comercialització i la traçabilitat del peix a Vilanova i la Geltrú també es presentarà aquest primer trimestre de 2018 a una convocatòria de subvenció amb fons europeus. L'estudi previ i la redacció del projecte compten amb finançament municipal.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa coordinadament amb la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de la Pesca, i amb la Confraria de Pescadors, per tal de promoure polítiques d'incentivació del sector pesquer. L'objectiu és garantir la viabilitat de l'activitat pesquera en el futur, per mantenir-ne i si pot ser incrementar-ne els llocs de treball actuals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00