Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de Participació i Cooperació

L'alcaldessa de VNG visita el veïnat de l'Aragai

18/10/2018
La trobada va tenir lloc al Club de Tennis La trobada va tenir lloc al Club de Tennis

S'inicia una nova ronda del programa 'L'alcaldessa al teu barri', espai de trobada de la ciutadania amb el govern municipal

Una representació de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, encapçalada per l'alcaldessa Neus Lloveras, va reunir-se ahir amb veïns i veïnes de l'Aragai, en el marc del programa "L'alcaldessa al teu barri". Els habitants del sector van traslladar principalment demandes sobre mobilitat i manteniment de la via pública. L'alcaldessa els va informar de les noves mesures en la recollida de poda i voluminosos que l'Ajuntament està posant en marxa. Ambdues qüestions havien estat reclamades pel veïnat de l'Aragai en trobades anteriors.

Acompanyant l'alcaldessa, van assistir a la trobada la regidora d'Hisenda, Empresa i Innovació, Olga Arnau; la regidora d'Educació, Ocupació, Seguretat i Recursos Humans, Glòria Garcia; la regidora de Polítiques de Ciutadania, Blanca Albà, i el regidor de Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet. En la sessió es va fer retorn d'actuacions realitzades al barri en els darrers mesos a petició dels veïns, com l'eliminació dels dipòsits de gas natural que hi havia en un solar, així com l'arranjament de voreres a la Torre del Vallès i la intensificació de requeriments a propietaris de solars perquè en facin manteniment.

L'alcaldessa de la ciutat va parlar també de la nova ponència de valors cadastrals de Vilanova i la Geltrú, que entrarà en vigor el 2019. La revisió, demanada per l'Ajuntament des de 2014 a la Direcció General del Cadastre, ha permès ajustar els valors a la realitat actual. Els veïns i veïnes van acollir la informació, i se'ls va recordar que s'ha obert una oficina d'atenció presencial al Centre Cívic La Geltrú, per a totes les persones que necessitin fer consultes o informar-se.

Els representants municipals també van explicar les imminents millores en la recollida d'escombraries a la ciutat, algunes de les quals havien estat demanades des del barri. En aquest sentit, a l'Aragai es disposarà des d'avui mateix de quatre punts de recollida específica de restes de poda. Igualment, el nou funcionament de la recollida de mobles i andròmines, assignant un dia de la setmana a cada barri, evitarà l'acumulació d'objectes al voltant dels contenidors.

Els veïns presents a la trobada van alertar de l'excés de velocitat que prenen alguns vehicles en punts de la ronda Ibèrica i de l'avinguda de la Torre del Vallès. La necessitat de repintar el carril bici de la ronda Ibèrica i de vetllar el manteniment dels parterres en alguns punts de la ronda, van ser altres peticions expressades.

Així mateix, els habitants del barri van queixar-se de falta d'aparcament en alguns carrers i de problemes amb l'enllumenat públic, una qüestió que el govern espera que es resolgui amb la renovació a tota la ciutat que s'ha aprovat recentment. El barri també ha patit la presència del mosquit tigre i de paneroles l'estiu passat, per la qual cosa l'Ajuntament augmentarà en control en la neteja de solars i punts d'acumulació d'aigua.

Amb la trobada d'ahir dimecres a l'Aragai, l'Ajuntament enceta una nova ronda de "L'alcaldessa al teu barri", reunions obertes a tots els veïns i veïnes, amb la finalitat de facilitar espais d'intercanvi d'opinions i conversa informal amb l'alcaldessa i l'equip de govern, així com també de rendiment de comptes de la gestió municipal. Dimecres que ve, 24 d'octubre, l'alcaldessa visitarà el barri de l'Armanyà. La convocatòria serà a les 19.30 h a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00