Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Organització municipal > Grups Municipals i Regidors/es no adscrits/tes > Notícies > Detall de la notícia

'Viure a Vilanova' no és fàcil

26/10/2017
ERC ERC

Article d'opinió d'ERC

En el passat ple d'octubre el govern municipal de PSC i CiU va presentar una proposta de taxes per al 2018, que suposava un increment de taxes general i la congelació de l'IBI. Des de principis d'aquest any des d'ERC ja vam denunciar l'increment abusiu de l'IBI i la manca d'un càlcul previ que permetés saber l'abast d'aquell increment. Havien fet una proposta de taxes sense conèixer els efectes reals que suposaria per a la ciutadania. El resultat va ser apoteòsicament insultant per a la majoria de llars de la nostra ciutat. Ara tocava posar ordre i rebaixar l'IBI.

Davant d'aquest desordre que tenim des de principis d'any i de la petició de conèixer els efectes reals que ha provocat, el govern sociovergent ens proposava congelar l'IBI per a l'any vinent sense cap justificació. Els grups de l'oposició no hem rebut cap tipus d'informació ni documentació per poder valorar objectivament la congelació de l'IBI. L'IBI és l'impost de més recaptació per a les arques municipals i el que suposa més pressió fiscal per a la gent i el govern sociovergent ni tan sols ha volgut debatre'l al ple municipal. Simplement s'ha obviat, aplicant el "qui dia passa, any empeny" sense tenir en compte l'efecte sobre la ciutadania que comporta ni la voluntat de reajustar l'increment abusiu que es va dur a terme aquest any.

Per contra, sí que se'ns ha presentat una proposta d'Ordenances Fiscals i Taxes per al 2018 plena d'augments, la majoria dels quals tornen a recaure en la gent un cop més, agreujant la ja existent pressió fiscal que pateixen molts veïns i veïnes. Des d'ERC, no creiem justificada aquesta pujada de les taxes i a la vegada mantenir la congelació de l'IBI. Davant la greu situació econòmica de l'Ajuntament cal cercar i treballar per aportar solucions i no caure en el parany de la deixadesa i l'apatia que acaba repercutint negativament en les butxaques de la ciutadania.

És per això que vam votar en contra de la proposta de taxes que el govern municipal de PSC i CiU presentava perquè no responia a les necessitats de la ciutat i no resolia l'increment injustificat de l'IBI d'aquest any. Un vot en contra que va venir donat per la manca de debat polític i, també, per evitar els augments proposats. Amb el vot en contra no s'augmenta la taxa d'escombraries, la d'expedició de documents, la de serveis funeraris, la de serveis de mercats, la d'utilització d'edificis municipals, la d'utilització d'instal·lacions esportives, etc. Per responsabilitat entenem que no es poden aplicar aquestes Ordenances Fiscals perquè no responen a les necessitats de la ciutadania ni van acompanyades d'un estudi real de la seva aplicació.

Per al govern de PSC i CiU: "Viure Vilanova, és fàcil". Des d'ERC els convidem a sortir al carrer i a viure Vilanova realment. La Vilanova que pateix la pressió fiscal i la que demana més serveis públics i de qualitat. Veuran com viure a Vilanova no és fàcil i, ara, viure a Vilanova és gairebé impossible.

Olga Arnau Sanabra. Regidora del Grup Municipal d'ERC.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00