Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Espai Equitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per l'equitat

Accions per la diversitat sexual i de gènere a Vilanova i la Geltrú

21/11/2017
Entitats LGTBI 350  Entitats LGTBI 350

Tallers sobre la llei LGTBI, reunions del grup de suport per a joves, o la presentació de l'entitat Violeta LGTB, són algunes de les activitats dels darrers dies

En els darreres dies han tingut lloc a la nostra ciutat diverses accions al voltant de la diversitat sexual i de gènere.

En primer lloc, els tallers sobre la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. La Llei preveu, d'una banda, un seguit d'accions de cada sector de la societat per tal de preservar els drets de les persones LGTBI; i de l'altra, un règim sancionador en cas del seu incompliment. S'han fet quatre edicions de quatre hores d'aquests tallers, adreçades a treballadors i treballadores municipals i a entitats de la nostra ciutat. Durant el mes de desembre se'n faran dues més, adreçades també a treballadors i treballadores municipals, que, com tot el personal al servei de les administracions públiques, tenen el deure d'intervenció si detecten alguna vulneració de drets. En una de les edicions hi ha participat l'alumnat del Grau Superior en Activitat Física i Esportiva de l'Institut Manuel de Cabanyes.Curs LGTBI 250Manuel de Cabanyes LGTBI 250

D'altra banda, el passat divendres, diverses entitats LGTB catalanes es van reunir amb el Grup de suport i autoajuda per a joves LGTBI i aliats, que es reuneix des de fa un any i mig a l'Oficina Jove. Aquest grup ofereix un espai segur i d'empoderament per a joves LGTBI de Vilanova, acompanyat per personal tècnic de Joventut i d'Equitat. Teresa Llorens, regidora de Cultura, Convivència i Equitat va voler ser present en aquesta ocasió i va agrair als participants el coratge per formar part del grup. Les entitats LGTBI van presentar-se i es va produir un debat ben viu entre el grup de joves i aquestes entitats.

El mateix divendres 17 es va presentar la delegació a Vilanova i la Geltrú de l'entitat Violeta LGTB. Fins ara, només havia tingut presència a la nostra ciutat l'Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes (AMPGIL). Amb Violeta LGTB ja són dues les entitats per la diversitat sexual i de gènere que treballen a VNG. L'entitat que es va presentar va començar a Sant Feliu de Llobregat, i al llarg dels darrers anys ha anat obrint delegacions en diverses ciutats catalanes. Ofereix sobretot acompanyament a persones LGTB en situació de discriminació.
Violeta LGTBI 250
Finalment, cal tenir present que la nostra ciutat compta des de fa més de sis mesos amb un Servei d'Atenció Integral a les persones LGTBI, ubicat a l'Espai d'Equitat (Plaça de la Vila, 8. Telèfon 93.816.90.02. Whatsapp 626.234.696). Ofereix informació, assessorament i acompanyament en la presentació de denúncies a les persones amb diversitat sexual i de gènere (LGTBI).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00