Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Notícies > Detall de la notícia

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El Ple aprova el Pla de mesures per fomentar el civisme

01/08/2017
Ple ordinari del mes de juliol      Ple ordinari del mes de juliol

Decau la moció d'urgència per ajornar la implantació de la zona verda a Ribes Roges

El Ple municipal d'ahir dilluns va aprovar el Pla de mesures per fomentar el civisme i la convivència a Vilanova i la Geltrú i va rebutjar una moció d'urgència per ajornar la implantació de la zona verda a Ribes Roges. La sessió no va poder finalitzar per un tall en el subministrament elèctric que va afectar la zona centre de la ciutat.

Respecte el Pla per fomentar el civisme, la regidora de Convivència, Teresa Llorens, va explicar que el document té dos objectius, per un costat incentivar la prevenció i la conscienciació i per l'altra fer que hi hagi un major compliment de l'ordenança i les lleis. Llorens va destacar que el treball s'ha fet de forma participada amb la implicació de més de 250 persones i va dir que "la formació i la sensibilització és un eix central, un pes important, per això hem posat en marxa dos projectes com els agents cívics i la campanya Viure a Vilanova i la Geltrú és fàcil".

Per part del Partit Popular, Carlos Remacha va qualificar com a "necessàries" les eines de prevenció que proposa el Pla, perquè "no només serviran per frenar actituds, si no que també per evitar despesa fruit del vandalisme". Remacha va demanar també una reflexió sobre el veritable objectiu del document, "el que de veritat interessa son els resultats que obtinguem. En mig any hauríem de començar a valorar les mesures perquè a vegades no s'acaben de detectar".

Josep Maria Domènech, en nom de la Candidatura d'Unitat Popular va anunciar l'abstenció de la seva formació, "no perquè ens semblin malament de mesures per incentivar el civisme, sinó perquè, senzillament d'entrada no creiem que sigui necessari, entenem que l'aplicació d'una ordenança és una activitat ordinària del govern." Domènech va expressar la seva "sensació que és una propaganda".

El punt es va aprovar amb el vots a favor dels regidores i regidores del govern, el PP el regidor i les regidores no adscrites i l'abstenció de la CUP, ERC, SomVNG i Ciutadans.


Ple a 250En l'apartat de mocions es va debatre una proposta presentada per urgència pel PP i per les regidores i el regidor no adscrit que proposava ajornar temporalment la implantació de la zona verda al barri de Ribes Roges. La moció va ser presentada amb una intervenció oral per part de Daniel Perera, en nom dels Boters de Mar.

La regidora no adscrita Ariadna Llorens va defensar la proposta parlant de "falta de planificació, falta d'empatia i falta de comunicació" per part del govern.

Carmen Reina, regidora no adscrita, va recordar que en el Ple que es va debatre la proposta "els acords que vam aprovar eren tres: la creació de zones d'aparcament, donar l'explotació a VNG Aparcaments i les condicions d'aquesta explotació". Reina, que va votar-hi a favor, va mostrar la seva indignació, "considero que han utilitzat el meu vot, s'ha actuat d'esquenes a la ciutadania, s'ha provocat una gran problemàtica. Posar em marxa mesures del pla de mobilitat està molt bé sempre i quan es faci amb diàleg i consens".

El portaveu del PP, Carlos Remacha, va lamentar que aquesta problemàtica no s'hagués detectat abans, i va concloure que "on no hi havia problemes se n'ha creat un i d'important".

Gerard Llobet, president de l'àrea de Territori i espai urbà va començar explicant que la disposició del govern "a seure i parlar amb els veïns" sempre ha estat plena i estan oberts a dialogar amb qui ho demani. El regidor va recordar les reunions amb el veïnat i amb els sectors hoteler i de restauració del barri i també va diferenciar entre l'àrea verda, estacionament regulat al juliol i agost i la zona 30. "El que ha portat més canvis físics és l'aplicació de la zona 30 que comporta un canvi de paradigma. Es redueix la demanda d'aparcament al barri, i forma part d'un conjunt d'actuacions del Pla de Mobilitat que preveu que els carrers de la xarxa secundària passin a ser pacificats i que físicament tinguin una percepció diferent amb més passos de vianants, revisió de cruïlles i un carril bici de servei" va explicar Llobet. "És evident que els canvis costen" afirma, "aquestes mesures són una prova pilot, volem seure al setembre amb els veïns per valorar-ho i revisar tot allò que calgui".

La regidora de Som VNG, Deborah Zimmerman, es va mostrar a favor d'una circulació tranquil·la, "entenem que la zona verda garanteix que aparqui nomes el veïnat." Zimmerman va dir també que "és evident que aquest tipus de polítiques puguin causar molèsties a qui usa el cotxe, però volem una ciutat on tothom es pugui moure, a peu i en transport públic". La regidora de Som VNG va considerar "criticable" la implantació de la zona verda però va dir que "no es pot fer marxa enrere".

El regidor de Ciutadans, Francis Àlvarez, va votar a favor de la moció, recordant que el seu grup ja s'havia mostrar contrari a la proposta i que la posada en marxa "era precipitada".

Queti Vinyals, regidora d'Esquerra Republicana de Catalunya, va parlar de la manca de planificació i de previsió del govern. "No entenem la precipitació" va dir Vinyals, "entenem que hi ha una subvenció, però pensem que era necessari aquest debat i dir-los, una vegada més, que falten el debat i la planificació". La regidora va reclamar un estudi previ a la posada en marxa de l'àrea verda.

El regidor de la CUP, Jaume Marsé, es va mostrar partidari de les polítiques "a favor del vianant i de la mobilitat no contaminant, creiem que hi ha d'haver una política que vagi restringint el cotxe, una zona 30 ens sembla fantàstica, el carril bici també". Marsé va reclamar "una visió més global de la mobilitat a la ciutat".

La moció va decaure amb els vots en contra del govern, la CUP i Som VNG.


Ple 1El Ple va debatre altres punts i mocions entre els quals destaca la proposta "Per a l'estudi i la implantació de pictogrames il·lustratius per eliminar barreres de comunicació a persones amb capacitats diferents i amb trastorn de l'espectre autista", presentada per Verònica Masdeu, d'Autisme amb futur, i la moció "amb la finalitat de restaurar la legalitat en la sol·licitud d'incineració de Ple 2residus urbans i fangs de depuradora a la cimentera Uniland de Santa Margarida i els Monjos" presentada per Dídac Gallego, en nom de l'Agrupació per a la protecció del Medi Ambient, APMA.

La sessió no va poder finalitzar per un tall en el subministrament elèctric que va obligar a suspendre el Ple.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00