Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Organització municipal > Grups Municipals i Regidors/es no adscrits/tes > Notícies > Detall de la notícia

La CUP obre la confecció del programa polític a la participació

16/10/2018
CUP CUP

Nota de premsa de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular organitzarà durant l'últim trimestre de l'any un cicle de sis debats, les propostes sorgides dels quals seran incorporades al programa polític elaborat per les eleccions municipals de maig de 2019.

La formació de l'esquerra independentista greixa la maquinària per confeccionar el programa polític amb el qual concorrerà a les properes eleccions municipals. La candidatura municipalista s'ha plantejat un triple objectiu.

D'una banda, amb la intenció d'implementar unes polítiques veritablement feministes i que la teoria i les pràctica impregnin el conjunt del programa, la primera de les sis trobades, “Ciutat Feminista” (20 d'octubre, 18h-20h, Ateneu Vilanoví), esdevindrà una presa de contacte i un pol inicial de referència compartit amb els col•lectius feministes i altres dones a títol individual per desenvolupar, amb posterioritat, el gruix de propostes polítiques incorporades. Aquesta primera trobada, serà no mixta.

De l'altra, el segon objectiu de la candidatura és la divisió del programa en eixos temàtics perquè siguin debatuts per col•lectius interessats i persones que vulguin aportar reflexions i propostes concretes perquè siguin integrades al programa.

El calendari de trobades, a banda de la primera trobada inicial amb els col•lectius feministes, serà el següent:

- Urbanisme i Medi ambient. 10 de novembre. Centre Cívic de Sant Joan.
- Cultura i Participació. 24 de novembre. Centre Cívic La Sardana.
- Aprofundiment Democràtic. 1 de desembre. Centre Cívic Baix a Mar.
- Drets Socials. 15 de Desembre. Centre Cívic Tacó.
- Model Econòmic. 22 de desembre. Centre Cívic La Geltrú.

Finalment, la CUP també ha previst realitzar una sèrie de trobades als barris (encara sense concretar) en les quals obrir-se a la participació dels veïns i veïnes a través de propostes específiques. La formació també facilitarà un seguit de canals amb els quals obrir el ventall de la participació: unes butlletes que s'enviaran a les cases i podran ser dipositades a les urnes instal•lades als centres cívics, un espai web on es podran enviar propostes o un contacte de Whatsapp obert igualment als suggeriments i propostes de la ciutadania.

A través de les trobades per eixos temàtics i per barris i dels canals de comunicació, la CUP vol de retruc rendir comptes davant la ciutadania de la feina feta des de 2015 fent-ne autocrítica i valorant quina ha estat la resposta dels diferents governs de la ciutat. La finalitat última és contextualitzar una lectura crítica de ciutat per plasmar-la en el programa polític de 2019, un document obert al màxim de persones i col•lectius amb la intenció que segueixi sent una eina útil al servei de les persones.


CUP de Vilanova i la Geltrú, 15 d'octubre de 2019

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00