Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Notícies > Detall de la notícia

La Seu Electrònica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

VNG aposta de nou per la contractació d'agents cívics

14/12/2017
Els agents de civisme   Els agents de civisme

L'Ajuntament consolida la tasca de prevenció i sensibilització duta a terme

L'Ajuntament de VNG valora positivament la tasca dels agents cívics i vol consolidar aquesta figura amb la licitació d'aquest servei pels pròxims dos anys. Aquestes persones porten a terme tasques de sensibilització, donant a conèixer la normativa municipal en matèria de civisme i convivència. A més, amb la voluntat d'aconseguir una ciutat més neta i tolerant l'Ajuntament de VNG ha intensificat aquest any la vigilància del compliment de l'ordenança de civisme. Aquest 2017 els casos oberts per comportaments incívics han arribat als 375, gairebé el triple que l'any 2016, amb 144 expedients.

Per tal de fomentar els comportaments cívics, l'Ajuntament de VNG va posar en marxa fa uns mesos la figura dels agents cívics. Entre les seves funcions hi ha la d'informar sobre l'ús de contenidors, la tinença d'animals o la circulació; fer especial incidència i seguiment en aquells punts de la ciutat on s'han detectat problemàtiques de soroll, acumulació de defecacions d'animals o restes de "botellón"; vetllar per la compatibilització de l'oci i el dret al descans dels veïnat; impulsar les diferents campanyes de sensibilització repartint fulletons; adreçar-se als grups de joves que estiguin a l'espai públic per tal de donar a conèixer els recursos adreçats especialment a aquest col·lectiu; dur a terme xerrades i tallers per afavorir la corresponsabilitat en l'ús de l'espai públic; i especialment traslladar les peticions ciutadanes als diferents serveis municipals adients i coordinar-se amb la Policia Local sempre que sigui necessari.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, destaca que "la preocupació entre la ciutadania per la cura de l'espai públic i la convivència és molt alta. Una de les prioritats del govern és revertir els comportaments incívics i insolidaris, que dificulten la convivència". Els casos més freqüents en els expedients oberts per infringir l'ordenança de civisme han estat la falsificació de la targeta de minusvalia per aparcar a zones reservades (96 denúncies), les sancions per fer un mal ús de les papereres i els contenidors (89 denúncies), i les multes per no recollir els excrements dels animals (78 sancions). També hi ha expedients oberts per sorolls (37) i per satisfer necessitats fisiològiques a la via pública (32).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00