Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Millores a la mobilitat de la façana marítima de cara a l'estiu

27/03/2018

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú habilita un aparcament gratuït a la ronda Europa i busos llançadora a la façana marítima. També proposa estacionament regulat d'àrea verda al barri de Mar

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet han donat a conèixer les millores que el Govern municipal continua promovent a la façana marítima en l'àmbit de la mobilitat i que entraran en funcionament durant aquest estiu. La creació d'un aparcament gratuït a la ronda Europa de 16.000 m2, amb capacitat per a 700 vehicles i la proposta de creació d'estacionament regulat d'àrea verda, exclusiva per al veïnat i zona blava al barri de Mar, són les accions més destacades amb l'objectiu de millorar l'afluència de trànsit que, sobretot durant els mesos d'estiu, en els accessos a la façana marítima i a les platges de la ciutat.

Neus Lloveras ha reiterat l'aposta del Govern municipal per millorar la façana marítima i ha recordat "les actuacions realitzades en els darrers anys al parc de Ribes Roges, al passeig, al Trajo de Garbí i actualment a la desembocadura del torrent de Sant Joan i amb les obres que està fent el Ministeri de Medi Ambient amb la renaturalització de la platja del Far". A conseqüència d'aquesta actuació de recuperació de la platja del Far, ha explicat l'alcaldessa Lloveras, "l'Ajuntament va decidir complementar l'actuació amb la millora dels accessos i l'aparcament gratuït a la ronda Europa que estarà connectat per autobusos llançadora amb la platja del Far i el passeig". Així mateix, ha explicat l'alcaldessa, aquest aparcament també podrà ser utilitzat durant tot l'any i "permetrà accedir a la façana marítima amb més comoditat".

Aquest aparcament de 16.000 metres quadrats s'habilitarà per fases, segons ha explicat el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet. "L'actuació que fem enguany, mitjançant una subvenció de la Generalitat de Catalunya, és l'asfaltat dels accessos al solar i l'habilitació amb graves d'una superfície de 3.000 m2, amb capacitat per a més d'un centenar de vehicles". El regidor Giribet ha explicat que s'ha optat per no asfaltar la part on aparquen els cotxes "per afavorir la infiltració d'aigües pluvials en el terreny". De totes maneres, ha afegit Joan Giribet, "el solar que té una superfície total d'uns 16.000 m2 i capacitat per a 700 vehicles podrà ser utilitzat ja aquest estiu". Aquesta actuació, juntament amb la millora dels accessos a la platja del Far suposen una inversió de gairebé 100.000 euros: 60.000 euros per a l'adequació de l'aparcament i 38.000 euros per a la millora de l'accés a la platja del Far.

D'altra banda, el regidor de Projectes i Obres ha explicat que les millores que s'estan realitzant en l'àmbit de la mobilitat a la façana marítima s'han fet mitjançant una subvenció de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit del Turisme vinculada a una mobilitat més sostenible per un import total de 300.000 euros.

Millora dels accessos a la platja del Far

Com a conseqüència de les obres que la Demarcació de Costes a Catalunya realitza a la platja del Far, l'Ajuntament de VNG està realitzant l'ordenació i millora dels accessos i serveis en aquest punt. Així doncs s'ha eliminat l'estacionament i s'ha restringit el pas de vehicles, garantint l'accés als guals existents així com l'accés de vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis d'emergència.

L'obra realitzada per l'Ajuntament també ha adequat un espai per a que l'autobús que connectarà la platja del Far amb l'aparcament de la ronda Europa, pugui desencotxar les persones que l'utilitzin amb tota seguretat i comoditat. Així doncs, s'ha fet un camí formigonat accessible per a vehicles i persones i s'han creat places de mobilitat reduïda. Entre les millores que comporta l'obra hi ha l'ampliació de la vorera sud del pont del torrent de la Piera, a la qual se li han tret les pilones, passant de 1,20 metres útils a 2,85 metres útils. Aquesta actuació en els accessos suposa una inversió de 38.000 euros.

Proposta de creació d'estacionament regulat al barri de Mar

Com a conseqüència de l'eliminació de l'aparcament de la platja del Far i, per millorar l'afluència de trànsit a la façana marítima, especialment al barri de Mar, el Govern municipal proposa la creació d'estacionament regulat d'àrea verda i zona blava. Joan Giribet ha explicat que "hem treballat donant resposta a la concentració de vehicles al barri" amb l'objectiu de fer més fluida la circulació.

La proposta, que enguany entrarà en funcionament a partir de l'1 de juliol, preveu una àrea verda d'estacionament exclusiva per al veïnat en l'àmbit delimitat per la Rambla de la Pau, el carrer de l'Àncora i el Passeig Marítim i places de zona blava en una vorera del carrer de Conxita Soler i del carrer del Gas, per respondre a la necessitat de rotació de l'estacionament dels establiments comercials que es concentren en aquesta zona. També hi haurà aquest tipus d'estacionament a la zona delimitada per la Rambla de Lluís Companys, les vies del tren, la Rambla de la Pau i el Passeig del Carme i a la Pujada del Far de Sant Cristòfol
Excepte enguany, el funcionament d'aquesta regulació serà diari del 16 de juny al 15 de setembre, i en caps de setmana i festius de l'1 de maig al 15 de juny. Al passeig Marítim es manté el mateix funcionament de la zona blava vigent, caps de setmana durant tot l'any i, diàriament del 16 de juny al 15 de setembre.

Finalment i respecte als criteris bàsics d'ús de l'àrea verda al barri de Mar, Joan Giribet ha explicat que s'atendrà bona part de les demandes fetes pels veïns. Així, s'ampliaran els criteris per atorgar la targeta identificativa als vehicles en règim de lloguer estable, renting o leasing i als vehicles d'empresa, sempre que els sol·licitants, empadronats o propietaris del barri, acreditin que en són els conductors habituals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00