Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'inaugura a Neàpolis l'Espai Emprèn UPC

04/12/2018
null

L'alcaldessa de VNG, el rector de la UPC i el director de l'EPSEVG van visitar l'espai d'emprenedoria universitari d'assessorament per transformar idees de negoci en empreses viables.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el rector de la UPC, Francesc Torres i el director de l'EPSEVG, Frederic Vilà, van inaugurar dimarts l'Espai Emprèn UPC. Una iniciativa que ofereix a estudiants, recent titulats i personal docent i investigador del Campus de Vilanova i la Geltrú, assessorament i acompanyament en el procés de transformació d'una idea de negoci en la llavor d'una empresa viable.

L'Espai Emprèn funciona com una incubadora de projectes empresarials, amb un període d'acceleració de sis mesos. En aquest temps els estudiants reben formació i mentoria a càrrec de docents de la UPC i d'experts del sector empresarial. En finalitzar aquest període formatiu, els emprenedors participen al 'Demo Day' on poden presentar els seus projectes davant d'empreses per cercar possibles inversors.


En el transcurs de l'acte d'inauguració del nou espai,  el director de l'EPSEVG ha manifestat que des de l'escola “Pretenem fer una aposta per l'emprenedoria des d'un estat molt prematur, acompanyant durant 6 mesos les idees dels joves, per intentar fer-les viables en el futur”. Per la seva banda, l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, Ha agraït la sensibilitat de la UPC, amb el rector Francesc Torres al capdavant, envers el territori.  Així mateix, ha celebrat la creació d'aquest espai que s'inscriu en la línia d'una de les prioritats del Govern municipal: “donar suport a tot el que sigui promoure l'emprenedoria i obrir oportunitats”, en aquest cas amb la implicació de la Universitat i del món empresarial. L'alcaldessa ha manifestat que "Neàpolis és el millor espai on es podia ubicar aquest nou espai de la UPC, ja que és l'indret on es desenvolupen les polítiques municipals dirigides a l'emprenedoria i el cowork”. Així mateix, veu el nou centre com una oportunitat per concentrar talent: “Poder tirar endavant, de forma descentralitzada respecte de Barcelona, projectes tecnològics i innovadors interessants, contribueix a poder atraure i retenir el talent a la ciutat”. Finalment el rector de la UPC ha destacat que “El programa Espai Emprèn situa més prop els titulats del món de l'empresa, de l'emprenedoria, de la innovació”. “Som una universitat distribuïda al territori. Per això volem establir llaços amb els ciutats universitàries, amb el seu teixit industrial i empresarial, integrar-nos al territori”.


A la inauguració d'aquest nou espai també hi ha assistit les tinentes d'alcaldia i regidores d'Hisenda, Empresa i Innovació, Olga Arnau i d'Eduació, Ocupació i Seguretat, Glòria Garcia, així com amb la regidora del Consistori, Ariadna Llorens. El nou espai de treball, situat a la segona planta de l'edifici Neàpolis, s'orienta a la promoció del talent de joves universitaris amb projectes de negoci, a través de l'EPSEVG, el Centre Tecnològic de VNG i el Cowork Neàpolis, amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat i de la Federació Empresaria Penedés-Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00