Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/02/2012

El Mobile World Congress: oportunitat de negoci per a la ciutat

VNG vol aprofitar el volum de negoci del congrés de telefonia mòbil per atraure inversions           VNG vol aprofitar el volum de negoci del congrés de telefonia mòbil per atraure inversions

Les xifres de volum de negoci, empreses participants i assistents són una oportunitat que el Govern vilanoví vol aprofitar per atraure inversions

El Mobile World Congress (MWC), la primera fira mundial del sector de la telefonia mòbil, té una capacitat per generar un impacte econòmic directe xifrat en 275 milions d'euros; una assistència, durant els quatre dies de celebració del congrés, de 60.000 persones i la participació de 1.400 expositors de més de 200 nacionalitats de l'àmbit de la telefonia mòbil, el disseny virtual i els 'smartphones' que ocuparan una superfície de 70.500m2. Pel que fa a la participació empresarial, el MWC comptarà enguany amb més de 80 empreses de l'estat espanyol, 45 de les quals són catalanes.

Amb aquestes dades sobre la taula, Neàpolis-Ajuntament de Vilanova i la Geltrú serà present -com a soci estratègic de la Generalitat- en el Pavelló català del MWC. En aquest pavelló hi haurà cinc centres tecnològics de referència com són: Barcelona Digital Centre Tecnològic; Barcelona Media; CTTC; Fundació i2CAT i Neàpolis i vuit empreses consolidades i de prestigi com són: 2Embdcom; Albedo Telecom; Emovilia; Genaker; Narada Robotics; Sixtemia; Tempos 21 i Urbiotica. 

També durant la celebració del MWC i en l'espai ‘APP Planet' (secció del MWC destinada a les empreses que desenvolupen aplicacions per a la telefonia mòbil i telecomunicacions) estaran presents algunes de les empreses, com Synctur, Slash Mobility i Fastaxi, que van participar al Genmob celebrat a Neàpolis. El congrés també compta amb una iniciativa, ‘Brokerage Event' (trobades tecnològiques que es duran a terme al Pavelló Català) on una de les empreses del Cowork-Neàpolis, ‘Open Destination' presentarà el seu projecte. D'altra banda, una de les empreses multinacionals de referència al sector com l'holandesa Service2Media, amb seu a Neàpolis, serà present al MWC, en aquest cas amb un estand propi.

Per a l'Ajuntament de VNG, que la Generalitat hagi seleccionat Neàpolis com a centre de referència al territori per formar part del Pavelló Català és una oportunitat que no es pot deixar escapar. Així doncs, amb l'objectiu d'anar a cercar empreses amb capacitat i voluntat d'expandir els seus negocis, des de la plataforma que suposa ser present en aquest congrés, Vilanova i la Geltrú treballarà durant el MWC per captar empreses d'alt valor tecnològic.

Per al Govern municipal, segons ha explicat la regidora de Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, la participació al congrés ja es tradueix en tres beneficis clars per a la ciutat. En primer lloc "és una oportunitat única per fer visible VNG en el sector mòbil com a ciutat de referència al país i amb un tarannà ‘tecnològicament mediterrani'". En segon lloc "permet capitalitzar el potencial amb què compta la ciutat i revitalitzar el teixit empresarial existent", essent pol d'atracció d'empreses. Així mateix també permet poder passar de la "ciutat industrial a la ciutat digital". I en tercer lloc, segons Ariadna Llorens, "ens confirma com a socis preferents de la Generalitat en aquest sector". 

Totes les notícies del MWC

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00