Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/03/2010

L'Ajuntament de VNG dóna suport al canvi de nom de la marca turística 'Costa del Garraf'

La platja del Far de Vilanova La platja del Far de Vilanova

El Consorci de Turisme aposta per incorporar el concepte de 'Barcelona', per facilitar la promoció internacional del territori

L'assemblea general del Consorci de Turisme del Garraf va aprovar ahir dimarts el canvi de nom de la marca turística Costa del Garraf per Costa de Barcelona. Mar, Modernisme & Penedès. Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha manifestat el seu suport al canvi de nom, ja que, de cara a la projecció internacional del nostre territori, s'aprofita l'alt reconeixement de la marca comercial de Barcelona. 

"Actualment Barcelona és més coneguda internacionalment que Catalunya", afirma el regidor vilanoví. El canvi de marca pretén treure profit d'aquest fet, ja que permet que el potencial turisme internacional "identifiqui més ràpidament on es troba el nostre territori". La marca Costa de Barcelona es complementa amb la submarca Mar, Modernisme & Penedès, tres trets d'identitat de la zona del Garraf. "La submarca permet que, un cop tens els visitants aquí, ja s'orientin més concretament cap a allò que volen fer o veure", ha explicat Tomàs Álvaro. Així mateix, aquesta segona part de la marca està pensada per promoure les qualitats del territori entre el turisme més proper. 

El plantejament de canvi de marca turística arriba arran d'uns estudis sobre el seu posicionament, que han conclòs que la denominació Costa del Garraf no compleix les expectatives comunicatives per les quals va ser creada. Aquests estudis, realitzats amb la coordinació i el suport de la Diputació de Barcelona per encàrrec dels tres consorcis de turisme que integren la marca turística (del Garraf, de l'Alt Penedès i del Baix Llobregat), han aconsellat comptar amb una marca que ofereixi un reconeixement clar en els mercats turístics, i que sigui compartida pels territoris i els productes que es troben dins del seu àmbit d'influència. 

Perquè el canvi de marca sigui efectiu, cal que l'aprovin les assembles generals dels tres consorcis de turisme que l'integren. El de l'Alt Penedès i el del Baix Llobregat tenen previst fer-ho els dies 16 i 17 de març, respectivament. Tot seguit, caldrà sol·licitar a la Direcció General de Turisme que atengui les consideracions formulades per promoure el canvi de la marca turística.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00