Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2010

Dia Internacional de la Infància: accions municipals per als més petits de VNG

 L'alcalde de VNG i la regidora del Pla de la Infància durant la presentació de les accions municipals per als infants      L'alcalde de VNG i la regidora del Pla de la Infància durant la presentació de les accions municipals per als infants

L'atenció als infants que realitza l'Ajuntament abraça àmbits que van de l'educació i la salut al temps de lleure i oci, sense deixar de banda el suport a les famílies

L'Ajuntament de VNG ha presentat aquest matí el conjunt d'accions municipals adreçades a la infància recollides en format dossier i que posen de manifest la intensa feina que realitzen diferents regidories per atendre les necessitats d'aquest col·lectiu i de les seves famílies, més enllà dels drets bàsics referents a la salut i l'escolarització dels nens i nenes de VNG. 

La regidora d'Educació i Treball, Infància, Adolescència, Gent Gran i Equitat, Míriam Espinàs ha destacat que amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, aquest dissabte 20 de novembre, s'ha cregut adient fer aquest ampli recull sobre les accions que fa l'Ajuntament per al temps lliure i d'oci dels infants. En aquest sentit, la regidora Espinàs ha citat serveis que es duen a terme des de la Regidoria de Serveis Socials com l'Hola Nadó mitjançant el qual es visita les famílies que han tingut una criatura i se les informa dels serveis que tenen al seu abast, específics per a la primera infància. També ha parlat Míriam Espinàs del Minuts Menuts, que fa dos anys que funciona i que permet que les famílies que ho necessiten puguin deixar els infants una estona per fer algun encàrrec o gestió. A banda d'aquestes activitats, la regidora del Pla de la Infància també ha fet referència a les ludoteques com espais de conciliació i ha anunciat que "a partir de l'any vinent la ludoteca El Pirata tindrà la seva seu al CAPI de Baix a Mar la qual cosa servirà per donar un caire més interdisciplinari al CAPI de Baix a Mar". La regidora Míriam Espinàs també ha destacat la notable activitat que realitzen els centres cívics municipals i ha esmentat "la posada en marxa de l'Espai Infantil al nou Centre Cívic Molí de Vent, un espai de joc per als infants i les seves famílies".
A la presentació de les accions al voltant de la Infància també hi ha assistit l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena qui ha parlat de cohesió social i del fet que per gaudir d'una ciutat cohesionada cal que aquesta sigui de tots els col·lectius socials i en aquest cas dels infants. Segons Joan Ignasi Elena "perquè hi hagi convivència un dels valors més preuats que cal preservar és justament que tothom senti la ciutat com a seva i sovint els infants són els grans oblidats". Perquè això no passi, ha dit l'alcalde de VNG, "hem volgut que quan es fa un espai cívic es pensi en tothom i també en els nens i nenes". 

L'alcalde de VNG també ha parlat de la tasca que fan les regidories de l'Ajuntament per donar suport a les famílies i ha afirmat que "des de l'administració hem d'ajudar per a què qui no té tants mitjans també pugui accedir a tots els serveis que s'ofereixen a la ciutat”. En l'àmbit supramunicipal, l'alcalde ha volgut destacar la tasca que du a terme el Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) depenent de la Generalitat però amb qui l'Ajuntament de VNG sempre hi ha mantingut una estreta relació de suport i col·laboració. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena ha destacat la cessió d'un espai de 400 m2 al Centre Cívic La Geltrú on les professionals del centre podran realitzar amb millors condicions la seva feina adreçada a infants de 0 a 5 anys amb alguna dificultat o minusvalia. Així mateix, l'alcalde de VNG ha explicat que "l'Ajuntament ha fet un esforç per posar a disposició dels infants que ho necessiten un serveis de vetlladors a les llars d'infants municipals".

Celebració del Dia Internacional dels Infants
Per tal de celebrar, reivindicar i donar a conèixer la Declaració Universal dels Drets dels Infants, cada 20 de novembre es realitzen diferents accions que pretenen sensibilitzar la societat i fer-la prendre consciència del valor dels infants i de les situacions de vulneració a les que, en ocasions, es veuen sotmesos.

La celebració de la diada d'enguany, que està organitzada conjuntament per les regidories del Pla d'Infància i Adolescència, Cooperació i Serveis Socials, consta dels següents actes:
Concurs de dibuix adreçat a l'alumnat de 5è de primària dels centres educatius de la ciutat. Es farà una selecció dels més representatius de cada centre i s'exposaran a la plaça de la vila el dia 20 de novembre, en el marc de la Festa dels Drets dels Infants que s'hi celebrarà.
Divendres de Conte, amb lectura del text El bosc de les diferències, a la Ludoteca La Guineu (Centre Cívic i Esportiu La Collada-Els Sis Camins). El conte explica de forma entenedora el dret a una educació i atenció especial per als infants amb discapacitats físiques, psíquiques o mentals.
Festa dels Drets dels Infants, dissabte 20 de novembre a la Plaça de la Vila. Dins d'aquesta celebració es duran a terme diverses activitats:
*El Joc dels Drets de l'Infant, una activitat lúdica en la qual mitjançant un recorregut de diversos jocs gegants acompanyats de plafons informatius, es promou la reflexió sobre els compromisos i obligacions que acompanyen als drets dels infants.
*Lliurament del premi del Concurs de dibuix i Lectura del Drets dels Infants, a càrrec dels infants dels esplais.
Xocolata de Comerç Just i coca gentilesa del Gremi de Flequers de la província de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00