Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/11/2010

Valoració molt positiva del Festival del Xató i la Cuina d'Hivern

Tomàs Álvaro, avui en la roda de premsa de l'equip de govern Tomàs Álvaro, avui en la roda de premsa de l'equip de govern

El regidor Tomàs Álvaro es mostra satisfet del nou format que es va donar l'any passat a la tradicional xatonada

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Societat de la Informació, Tomàs Álvaro, ha valorat avui molt positivament la celebració de la segona edició del Festival del Xató i la Cuina d'Hivern, diumenge passat. El regidor s'ha mostrat especialment satisfet de la implicació de tots els sectors vinculats amb la gastronomia vilanovina.

Els gremis i empresaris del sector de la cuina, l'horta la pesca i elaboradors de vi i cava de la comarca han col·laborat de nou amb l'Ajuntament de la ciutat per organitzar el festival. Diumenge es van servir 12 plats diferents per tastar, dels quals es van esgotar les 3.000 racions ofertes. Així mateix, es van servir 2.000 copes de vins i caves. A banda, 120 persones van participar en els tallers i durant tota la jornada la plaça de la Mediterrània va comptar amb nombrosa assistència.

Tomàs Álvaro ha ressaltat un dels objectius del festival: "s'intenta que la ciutadania s'habituï a consumir el producte de temporada", per afavorir una alimentació més saludable i alhora potenciar allò que és autòcton. En el festival d'enguany s'ha detectat una major presència de públic jove, d'entre 20 i 40 anys. Segons el regidor, això s'explica amb el canvi de format respecte de l'antiga xatonada, ja que actualment s'hi ofereixen més activitats en què participar i un ventall de plats molt més ampli, en què es promou en general la gastronomia local.

Per això Tomàs Álvaro considera que la resta de municipis de la Ruta del Xató tendiran també a fer evolucionar la seva festa de promoció d'aquest plat. Tot i el bon resultat del festival vilanoví, el regidor ha deixat la porta oberta a incorporar aspectes que puguin millorar encara el certamen de cara a l'any que ve, com per exemple la possibilitat de convidar-hi nous sectors, com el de l'elaboració de torrons. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00