Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2008

El Museu Víctor balaguer acull una exposició de gravats de Goya

  L'exposició es podrà visitar fins l'11 de gener L'exposició es podrà visitar fins l'11 de gener

La mostra es podrà visitar a la sala d'exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer del 2 d'octubre a l'11 de gener de 2009

Un total de 160 gravats de Goya corresponents a les sèries Los Caprichos, i Los Desastres de la Guerra conformen l'exposició temporal que obre la temporada de tardor al Museu Víctor Balaguer. Es tracta d'una exposició itinerant produïda per la Caja de Ahorros del Mediterráneo, propietària dels gravats.

Los Caprichos és la primera de les col·leccions de gravats de Goya, realitzada entre els anys 1797 i 1799, i lligada a la crisi de la seva malaltia que el va portar a refugiar-se en ell mateix per donar llibertat a l'invenció i al caprici. L'artista dóna una visió crítica de la cort, l'exèrcit i l'església espanyoles de finals del segle XVIII. La sèrie es completa amb imatges de bruixeria.

Los Desastres de la Guerra està considerada com la sèrie més dramàtica i intensa, i la que millor ens informa sobre el pensament de Goya. L'artista mostra amb una gran cruesa les seves impressions de la guerra, imatges al voltant de l'horror, la misèria, la fam i la mort.

La mostra, que es podrà visitar a la sala d'exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer fins l'11 de gener de 2009, s'inaugurarà el dijous dia 2 d'octubre a les 19.30 hores.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00