Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2014

El director general d'Economia Social a favor d'estendre el model cooperatiu a tot el teixit empresarial

 Inici de la jornada sobre cooperativisme a VNG      Inici de la jornada sobre cooperativisme a VNG

Xavier López va fer l'obertura de la jornada 'Pensa en CO: Emprèn de forma col·lectiva que va organitzar ahir l’IMET-Ajuntament de VNG

El model d'empresa cooperativa que basa el seu èxit en la col·laboració dels seus associats va ser l'eix central de la jornada ‘Pensa en CO: Emprèn de forma col·lectiva' celebrada a la sala d'actes de l'IMET aquest dimecres al matí.

L'obertura de la jornada va comptar amb la intervenció del director general d'Economia Social i Cooperatives i Treball Autònom de la Generalitat, Xavier López i amb la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens. Per Xavier López "el cooperativisme es bo i pot ajudar que les empreses siguin més competitives". En aquest sentit, el director general d'Economia Social i Cooperatives va afirmar que "seria un element clau per a les empreses que no són cooperatives que es poguessin impregnar del model cooperatiu i que el concepte d'empreses col·laboratives s'estengués al món empresarial en general".

L'objectiu d'aquesta jornada, que s'adreçava a persones emprenedores i a tothom interessat en conèixer aquest model empresarial, era posar en valor el sistema empresarial col·laboratiu. Sobre aquesta qüestió, la regidora d'Ocupació Ariadna Llorens va explicar que "justament el departament liderat per en Xavier López, a la Generalitat, ha esmerçat esforços i recursos per posar en marxa el portal Catalunya Emprèn que té per objectiu facilitar la creació d'empreses a Catalunya". La regidora Llorens, va parlar també sobre l'aposta de l'Ajuntament de la ciutat per l'emprenedoria "com ho demostra la creació del mapa de l'empredoria; la posada en marxa d'un segon cowork a la ciutat o l'impuls al projecte d'emprenedoria a l'escola per tal que els infants de la ciutat puguin aprendre a ser emprenedors des de les aules".

Aquesta jornada s'emmarca en el conjunt d'accions 'Estiu cooperatiu al Garraf' que al llarg d'aquest període realitzen diversos municipis de la comarca del Garraf. Així, a més de la jornada de dimecres 18 de juny a VNG, hi ha programades altres jornades a Sitges i Sant Pere de Ribes amb l'objectiu de fer difusió del concepte: les cooperatives, una fórmula innovadora per emprendre

'Pensa en CO: Emprèn de forma col·lectiva', estava organitzada per l'IMET-Ajuntament de VNG, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf. La sessió de treball va finalitzar al migdia amb la cloenda que va anar a càrrec del regidor de Recursos Humans, Hisenda i Règim Intern de l'Ajuntament de VNG, Miquel Àngel Gargallo.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00