Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2012

Obertura del sector Llimonet II i III

El regidor d'Urbanisme ha visitat la nova zona que aquesta setmana ja quedarà oberta      El regidor d'Urbanisme ha visitat la nova zona que aquesta setmana ja quedarà oberta

A finals de setmana ja s'hauran retirat totes les tanques que envolten la urbanització.

Aquest dimarts es procedirà a retirar les tanques que envolten la urbanització Llimonet II i III, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, després de la visita realitzada durant el matí de dilluns juntament amb responsables de l'empresa encarregada de les obres, ACCIONA i un representant de l'Associació de Veïns del Tacó. A finals de setmana ja estarà oberta tota la urbanització.

Segons ha explicat Joan Giribet, a finalització de la urbanització ha estat un procés difícil i llarg, en el "que l'Ajuntament ha hagut d'actuar com a mitjancer". Per Joan Giribet, la finalització d'aquestes obres era una "de les prioritats del Govern municipal" des de l'inici del Mandat Corporatiu, ara fa un any.

El Llimonet II i III és un sector que ocupa gairebé onze hectàrees al nord de Vilanova i la Geltrú destinades principalment a sòl residencial de tipologia unifamiliar i plurifamilar. Un 29% del total del sòl urbanitzat s'ha destinat a zones verdes, mentre que el 37% és per a vials i aparcaments. Sobre aquesta qüestió, Joan Giribet ha dit que "ja hi ha algunes demandes d'empreses promotores interessades en fer alguna casa o algun petit edifici d'habitatges".

D'altra banda, pel que fa al sòl per a equipaments, es va destinar en la seva totalitat a l'escola Ginesta en la primer fase de la urbanització. A mes, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme i Obres, l'obertura d'aquesta zona "suposarà una ampliació d'espais i zones de passeig i de relació per al veïnat del barri del Tacó". En aquest sentit, el regidor ha afirmat que "des de l'Associació de Veïns ja ens han comentat que preveuen utilitzar aquest nou espai públic per a la celebració de la Festa Major del barri".

A trets generals, la urbanització ha fet possible el cobriment del torrent d'en Frederic; la prolongació del transvasaments de torrents i l'execució de la xarxa viària prevista al Pla parcial, entre d'altres.

Conjunt escultòric, a la rambla de Pep Ventura
L'escultor Miquel Planas Rosselló va ser el guanyador del II Concurs d'Escultures en espai públic realitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'any 2009, per completar la urbanització d'aquest nou sector de la ciutat.

Finalment i a causa de l'endarreriment que va patir la urbanització, el conjunt escultòric es va col·locar a l'abril d'enguany. Es tracta d'un conjunt de 15 pòrtics d'acer inoxidable de 2 metres d'alçada que dibuixen la silueta del carrer de la Unió i simbolitzen la unió entre els barris de la Geltrú i de Vilanova.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00