Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/09/2011

L'alcaldessa de la ciutat rep un grup de joves alemanys, estudiants de llengües ibèriques

   Fotografia del grup, al Saló de Plens    Fotografia del grup, al Saló de Plens

La seva visita té com a objectiu el coneixement de la realitat sociolingüística de Catalunya

Fins aquest dimecres, un grup de joves de la ciutat alemanya de Bamberg són a Vilanova i la Geltrú amb motiu d'un viatge que han realitzat a Catalunya amb l'objectiu de conèixer la realitat sociolingüística del nostre país.

Els estudiants, que fa sis mesos que estudien llengües ibèriques, han vinguts acompanyats del catedràtic del departament de Llengües Romàniques de la Universitat de Bamberg, Hans-Ingo Radatz.

Aprofitant la seva estada a la ciutat, el grup ha estat rebut aquest migdia per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, Marijó Riba en un acte amb el qual s'ha volgut agrair l'interès que han demostrat per conèixer la realitat catalana dins el context nacional.

En aquest sentit, la regidora de Cultura ha volgut destacar la importància d'accions que tenen per objectiu l'estudi i el coneixement d'altres llengües i arrels, i ha afegit que actituds com la seva ajuden a mantenir la riquesa que suposa la diversitat cultural d'un país que, com el nostre, avui en dia encara lluita per aquest reconeixement. “La convivència entre dues llengües no sempre és fàcil. Aquí encara lluitem per la nostra, amb l'esforç polític i legal per mantenir-la”

El catedràtic del departament de Llengües Romàniques de la Universitat de Bamberg, Hans-Ingo Radatz ha explicat que no podien desaprofitar l'ocasió per estudiar una realitat com la catalana. “Tenim la convicció que si estudien llengües hispàniques, no poden desaprofitar l'oportunitat de conèixer com es viu a Catalunya el respecte per la diversitat lingüística”

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat s'ha referit a la diversitat i convivència de les llengües, no com un problema sinó com una oportunitat d'enriquiment cultural i personal. Neus Lloveras s'ha mostrat agraïda per la visita i ha encoratjat al grup a repetir la visita a la ciutat.

Descarregat la foto de portada© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00