Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2008

Obres d'urbanització als carrers de Tarragona, dels Picapedrers i de l'Aigua

  Xavier Oller i Francesc Surroca han explicat el projecte a la premsa, aquest matí    Xavier Oller i Francesc Surroca han explicat el projecte a la premsa, aquest matí

Les obres formen part de la reurbanització dels vuit eixos bàsics inclosos en el projecte del Nucli Antic

L'Ajuntament de VNG ha presentat el projecte executiu per a la urbanització dels carrers de Tarragona, dels Picapedrers i de l'Aigua. Aquestes actuacions corresponen a la fase posterior de les millores realitzades al carrer dels Estudis i de Santa Anna, així com a la plaça de les Casernes. Totes elles són obres que formen part de la reurbanització dels vuit eixos bàsics inclosos en el projecte del Nucli Antic.

El projecte, que ahir dimarts es va presentar als veïns dels carrers que es veuran afectats per la reurbanització, i que va comptar amb l'assistència d'un centenar de persones, té un cost global aproximat d'1.200.000 euros.

El Regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller ha explicat que la previsió de l'Ajuntament es poder iniciar els treballs el 12 de gener, i que el termini d'obres està al voltant dels deu mesos. Un termini que podria variar un cop es consensuïn les diferents fases d'execució, tant amb l'empresa encarregada de les obres com amb els mateixos veïns.

Xavier Oller també ha dit que la intenció del govern municipal és que les obres afectin el mínim possible els veïns. En aquest sentit, s'ha pres el compromís de no cobrar contribució especials als veïns del carrer de Tarragona, a l'entendre que l'eixamplament de la vorera, contemplada dins el projecte, és una necessitat i no una millora. En el cas de la resta de veïns la contribució no arribarà, en el 70% dels casos, als 350 euros. El pagament d'aquests diners es podrà fer de manera fraccionada.

També amb la voluntat de minimitzar les molèsties que suposaran les obres, l'Ajuntament de VNG possibilitarà als veïns que durant aquest temps no puguin utilitzar els seus guals, el lloguer d'una plaça d'aparcament a un preu més baix, en algun dels aparcaments públics, pròxims a la zona, i se'ls retornarà l'import de la taxa de guals. 

(imatges virtuals dels carrers) 

Carrer de Tarragona

Al tram del carrer de Tarragona, entre el carrer del Pare Garí i el carrer dels Estudis, s'ampliarà el costat sud de la vorera, s'instal·laran nous serveis d'enllumenat, de reg i xarxa municipal de reserva. S'asfaltarà i pavimentarà tota la calçada, es col·locarà senyalització i mobiliari urbà (bancs, papereres,...) i contenidors soterrats. També es plantarà arbrat i es traslladarà la parada d'autobús.

Al carrer de Tarragona, la superfície afectada per l'obra és de 2.715 metres quadrats, amb 190 metres lineals i una amplada de 12,02 metres. El cost aproximat d'aquesta actuació és de 530 mil euros.

Carrer dels Picapedrers

Al carrer dels Picapedrers, entre el carrer de Tarragona i el carrer de l'Aigua, està previst que es canvií el sentit de la circulació a tram sud. I hi haurà nous serveis d'enllumenat i xarxa municipal de reserva; pavimentació: plataforma única; separació entre vianants i vehicles per pilones; senyalització; mobiliari urbà: papereres, bancs, jardineres, aparcament de bicicletes; jardineria: plantes arbustives i manteniment de l'arbrat existent.

El carrer dels Picapedrers es renovarà en 1.628 metres quadrats, amb 235 metres lineals i 5,40 metres d'amplada. El cost de l'actuació està xifrada al voltant dels 420 mil euros.

Carrer de l'Aigua 

Al carrer de l'Aigua, entre el carrer de Santa Anna i el carrer Pare Garí, s'actuarà mantenint la continuïtat amb el tram ja existent, es separarà la zona de vianants de la de vehicles mitjançant pilones, s'instal•laran nous serveis d'enllumenat i xarxa municipal de reserva. La pavimentació serà de plataforma única, amb nova senyalització i papereres.

La superfície afectada del carrer de l'Aigua serà de 770 metres quadrats, amb 150 metres lineals i 5,4 metres d'ampla. El cost d'execució és a l'entorn dels 240 mil euros
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00