Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2009

Attic presenta fruita i verdura especial per agradar als infants

Elaboració de la pastanaga amb gust de pizza      Elaboració de la pastanaga amb gust de pizza

La fira sorprèn pels comerços de Vilanova i la Geltrú infiltrant invents en els aparadors

La Fira Internacional d'Idees i Invents Attic ha presentat aquest matí uns aliments que ajudarien molt els pares i mares a l'hora de fer prendre fruita i verdura als seus fills: la poma amb gust de galeta maria amb xocolata i la pastanaga amb gust de pizza. Aquests productes revolucionaris s'han pogut tastar a l'Hospitalet, a l'estudi de Stereonoise, l'empresa que dirigeix Attic. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza el certamen, que tindrà lloc a Neàpolis del 26 al 28 de juny.

Prenent nota de l'èxit que va tenir l'any passat el croissant líquid amb cafè amb llet sòlid, la direcció d'Attic 2009 ha optat de nou per un element gastronòmic com a reclam per a la Fira, quan tot just falten uns dies perquè se celebri. La pastanaga i la poma, tot i variar els seus sabors, mantenen totes les propietats nutritives, la textura i el color. La transformació s'ha fet en un procés natural, a càrrec del xef Frank Ferrero. Com s'observa en la foto, una vegada escaldada la pastanaga amb concentrat de pizza es fuma per accentuar-ne el nou el gust. Pel que fa a la poma, es caramel·litza i s'hi injecta un concentrat de galeta, avellana i xocolata.


Invents 'infiltrats'

Paracaigudes per a taps de cavaMentrestant, Attic 2009 està envaint des d'ahir el carrer, amb una singular exposició que s'ha anomenat Infiltrats. Un total de 16 comerços i establiments de Vilanova i la Geltrú exposen en els seus aparadors curiosos invents relacionats amb la seva oferta comercial. Els vianants poden veure, per exemple, una memòria ram amb capacitat il·limitada perquè s'ha fabricat amb teixit cerebral; uns estoigs per comprar sol ou; una granota de treball amb la indicació "person inside", perquè en el futur els humans no passin desapercebuts entre màquines i robots; uns taps per a ampolles de cava amb paracaigudes, o unes tasses amb un dibuix marcat a la base perquè no sàpiga tan de greu tacar les tovalles de cafè.

Els establiments que contenen invents infiltrats són la llibreria Abacus, Lisboa Cafè, Cafeteria de l'Eixample, sabateria Andania, perruqueria Tendence, pizzeria Llamarada (tots aquests a la plaça de la Mediterrània), bar Lotus (plaça dels Lledoners), Discos Casa Andreu, Poch Home, Temelatic Informàtica (carrer de Sant Sebastià), Celler de Can Solà (plaça de la Vila), Casa Gil, Centre Fugi, Calçats Carbonell, Cal Serra (carrer dels Caputxins) i perruqueria Talls (carrer del Forn del Vidre). Tots aquests comerços distribuiran entrades per a Attic 2009 entre la clientela.

Les peces distribuïdes pels aparadors de la ciutat formen part d'una exposició anomenada Fitour que va guanyar el premi Ciutat de Barcelona 2006 en la categoria multimèdia, i que ha viatjat per Bilbao, Pamplona, Badajoz i Madrid.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00