Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2010

Les jornades Penedesfera conviden a crear un mapa de VNG a Internet

Cartell de les jornades Cartell de les jornades

Aquest cap de setmana té lloc la tercera trobada de persones interessades en blocs, web 2.0 i TIC de l'Alt i Baix Penedès, l'Anoia i el Garraf

Vilanova i la Geltrú acull demà divendres i dissabte les terceres Jornades de la Penedesfera. El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i el director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (ESPEVG), Enric Trullols, inauguraran l'esdeveniment a les 17 h, al campus de la UPC. 

En total, les jornades comptaran amb cinc taules rodones sobre l'acció ciutadana a Internet, els recursos educatius digitals, Turisme 2.0, mitjans de comunicació i innovació a Catalunya. Un concert de portàtils interpretat per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), un taller de ciència lúdica per La Mandarina de Newton i una connexió per videoconferència amb un ponent que està fent la volta al món seguint la teoria dels 6 graus de separació seran altres de les activitats. 

'Mapping party'

Bona part de l'esdeveniment se centrarà en l'organització d'una mapping party, amb l'objectiu de mapejar tota la ciutat a Internet mitjançant l'aplicació OpenStreetMap. Aquest és un projecte per generar mapes lliures, comparable al funcionament de la Viquipèdia. Els usuaris i usuàries van creant, editant i completant el plànol de manera col·laborativa. Gràcies a això s'aconsegueix tenir un mapa sempre actualitzat, que es pot utilitzar lliurement perquè disposa de la llicència CC-BY-SA. 

A banda de revisar els noms dels carrers, places o jardins, els participants enriquiran la informació existent amb la introducció de punts d'interès, llocs d'oci, bars, restaurants, hotels, etc. Divendres, a la primera taula rodona sobre l'acció ciutadana mitjançant la xarxa, Dani Reguera i Jon E. Eguiluz, procedents del País Basc, presentaran la iniciativa, que forma part del projecte "Colabora en red". 

Dissabte al matí s'avaluarà el progrés del mapejat en l'activitat Turisme 2.0. El darrer acte serà la reunió Innosfera, en què es presentaran els resultats. La pantalla de la sala d'actes permetrà visualitzar en tot moment durant les jornades l'actualització de les noves incorporacions al mapa vilanoví. 

Simultàniament es realitzarà conversa via twitter entre els assistents virtuals i els presencials, projectada al costat de les presentacions dels diferents ponents. Aquesta activitat es podrà continuar fins diumenge per qui respongui a la crida i vulgui seguir col·laborant en la creació del mapa de la capital del Garraf. 

Aquesta és la tercera trobada de la Penedesfera, organitzada per la secció TIC de l'Institut d'Estudis Penedesencs i l'EPSEVG, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'associació empresarial ADEG, la DO Penedès i la Fundació puntCat.

Les jornades enguany es dediquen al tema "Educació, Innovació i Ciència". L'assistència a tots els actes és gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament. Tota la informació és a http://www.penedesfera.cat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00