Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2010

Es realitza un estudi geofísic a la plaça de la Vila i al carrer de Sant Pere per detectar possibles nous passadissos

Alba Ramírez preparant l'equip per fer l'estudi Alba Ramirez preparant l'equip per fer l'estudi

Es tracta d'un treball de fi de carrera d'una alumna de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona

La Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona realitza avui dimecres 19 de maig un estudi geofísic de la plaça de la Vila i del carrer Sant Pere. Es tracta del treball de final de carrera d'Alba Ramírez, estudiant d'aquesta facultat.

La finalitat de l'estudi és trobar possibles passadissos soterrats en aquestes dues zones de la ciutat.

L'estudi geofísic a la plaça de la Vila es fa mitjançant la tècnica de la tomografia elèctrica, on es realitzen quatre perfils paral·lels de la plaça. Normalment aquest sistema utilitza elèctrodes per fer les medicions, però a causa del paviment de la plaça de la Vila en aquest cas es fan servir plaques dipositades sobre el paviment. Amb aquest mètode s'obtenen un perfils, en els quals després caldrà interpretar si hi ha cavitats en el subsòl que puguin correspondre a passadissos.

Amb els resultats i la interpretació dels mateixos es farà una comparació amb els plànols existents. És possible que es complementi amb una visita als passadissos i un breu estudi de geo-radar en la seva zona d'entrada. El procediment de la recollida de dades requereix un temps aproximat d'unes tres o quatre hores.

Quant al carrer de Sant Pere, aquí s'utilitzarà la tècnica del geo-radar. En aquest cas es busquen petits passadissos que podrien haver estat magatzems soterrats per a l'antic mercat ubicat en aquest carrer. Es realitzaran diversos perfils de manera transversal al carrer. En aquest cas, per dur a terme la presa de dades, cal que el carrer estigui tallat al tràfic, ja que els perfils es fan travessant el carrer. Dels resultats obtinguts caldrà interpretar si hi ha cavitats en el subsòl que puguin correspondre a les estructures que es busquen. La recollida de dades requerirà un temps aproximat de dues hores.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00