Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/08/2009

VNG prepara la cloenda de la trobada d'intercanvi artístic juvenil 'Creativity'

Tomàs Álvaro ha presentat Creativity a VNG Tomàs Álvaro ha presentat Creativity a VNG

Més de cent joves d'arreu d'Europa són a Catalunya participant en tallers de foment de la creativitat, la interculturalitat i el civisme

Uns 120 joves europeus, provinents de 17 països diferents, participen aquests dies a Creativity-Act for Interculturality, el principal encontre artístic juvenil a nivell continental. La trobada es desenvolupa des del 6 d'agost a Vilobí d'Onyar (La Selva, Girona) i celebrarà la cloenda a Vilanova i la Geltrú els dies 14 i 15 d'agost. S'hi apleguen joves d'entre 18 i 30 anys, una vintena dels quals vilanovins, amb l'objectiu de fomentar la creativitat, la interculturalitat i la participació cívica.
En la presentació de Creativity aquest matí, el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha explicat que "la voluntat de Creativity és oferir a la joventut una àmplia oferta d'activitats perquè estiguin actius. Cal que els joves es moguin i ho facin amb una participació activa, tal i com els hi ofereix aquesta iniciativa".

Eduard Gutiérrez, organitzador de Creativity, ha explicat que "aquest és un projecte juvenil, pensat per joves i per als joves". Ha afegit també que "aquest és el primer cop que Creativity surt de Grècia (país on va néixer ara fa 5 anys). La participació de joves vilanovins en les edicions passades ens ha portat a crear una entitat pròpia, Neagenia Intercultural, a la ciutat i la nostra primera tasca ha estat fer arribar el Creativity a casa nostra". Eduard Gutiérrez ha agraït el suport que ha rebut l'entitat per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a l'hora d'organitzar la trobada, "no tan sols a nivell econòmic, sinó sobretot a nivell logístic i de material".

És el primer cop que l'intercanvi té lloc a Catalunya, on l'ha organitzat l'entitat Neagenia Intercultural, integrada per joves vilanovins, amb el suport de l'entitat grega Kids in Action. La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú col·labora en aquest esdeveniment, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea, qui finança la trobada. Els tallers i l'estada es realitzen fins al 14 d'agost a la casa de colònies Can Solà de Vilobí d'Onyar. Els dos darrers dies l'activitat es traslladarà a Vilanova i la Geltrú, on se celebrarà el festival de cloenda a la plaça de la Vila, en un acte obert a tota la ciutadania.

Al llarg del dia 14 d'agost, els joves participants a la trobada faran una visita per conèixer la ciutat i després presentaran els treballs que han realitzat a través dels tallers de Vilobí d'Onyar. La festa a la plaça de la Vila serà de les sis de la tarda a les vuit del vespre, i hi ha convidats, entre d'altres, els Bordegassos de Vilanova, els Geganters i el Ball de Bastons de la ciutat.

L'edició d'enguany té com a eix temàtic l'aprenentatge intercultural i la participació activa. La trobada es desenvolupa a partir d'un conjunt de set tallers artístics: teatre, circ i acrobàcies, disseny web i multimèdia, fotografia, vídeo, música i dansa. Creativity és una trobada oberta a joves de tot el món, un espai i un temps per fer créixer les habilitats personals i l'expressió creativa a través de formes d'art alternatives. Els participants, a través de mètodes d'educació no formal, experimenten la diversitat cultural per augmentar i potenciar sentiments positius com són la solidaritat, el respecte en la diversitat, la coexistència pacífica i la participació activa.

La primera experiència de Creativity va ser el 2004 a Grècia, Creativity I. Peace and solidarity, una idea original de l'organització Kids in Action. Des d'aleshores, i després de l'èxit de les següents quatre edicions, Creativity s'ha convertit en el punt de referència dels projectes europeus juvenils, i ha rebut la qualificació per part de la Unió Europea de projecte de referència en bones pràctiques.

Web de l'activitat: http://www.creativity.cat/
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00