Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2009

Els responsables d'emergències valoren positivament el simulacre

      Les primeres valoracions del simulacre son positives Les primeres valoracions del simulacre son positives

Els tècnics creuen que la coordinació entre els diferents serveis ha funcionat correctament i proposen millorar el Centre de Comandament Avançat

La primera valoració del simulacre d'actuació en cas d'emergència que es va fer ahir dimarts és positiva. La reunió entre els tècnics responsables dels diferents serveis d'emergències i els observadors va constatar que el Pla d'Emergència s'havia activat correctament i que els diferents operatius van actuar coordinadament.

En l'apartat de millores, els observadors van suggerir fer més visible el Centre de Comandament Avançat, que és el grup de tècnics responsables dels serveis d'emergència que es troben en el lloc dels fets. Una de les propostes és que els responsables siguin més identificables per tal que els operatius els puguin localitzar sense problemes.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Albert Sanabra, l'actitud de tothom va ser bona. "Aquest simulacre ens ajuda a detectar els errors. Som dels primers municipis, exceptuant els que tenen risc químic, que fan un simulacre d'aquestes característiques."

L'exercici de simulació va començar a les 11 del matí quan, suposadament s'havia produït una explosió que va ocasionar l'ensorrament d'un edifici al carrer de Sant Joan. Immediatament es van posar en marxa els serveis d'emergència com la Policia Local, els bombers, els serveis sanitaris, els Mossos d'Esquadra i els tècnics municipals.

La simulació va tenir un alt grau de realisme amb persones que van actuar com a víctimes en l'accident. L'exercici també va activar els responsables de les companyies de subministrament d'aigua, gas i electricitat i va posar en alerta els hospitals de Sant Antoni Abat i de Sant Camil.

Durant la setmana passada, els tècnics d'emergències havien informat a tots els veïns i veïnes sobre el que passaria i s'havia repartit un tríptic a totes la cases de la zona. Malgrat això, la presència dels bombers i les ambulàncies a la rambla i al carrer dels Caputxins va despertar sorpresa i curiositat entre els vianants.

La voluntat dels responsables d'emergències municipals, segons Albert Sanabra, és fer cada any un simulacre. Previsiblement l'any vinent es farà una exercici de contaminació d'aigües marines o de inundacions per precipitacions. Cada simulacre respon a un dels plans d'emergència que té el municipi.

L'Ajuntament vol agrair la col·laboració dels diferents operatius en el simulacre: bombers, SEM, policies i els serveis d'urgències de Sant Antoni i Sant Camil.

També vol fer arribar el seu agraïment als veïns del carrer de Sant Joan, al forn de l'Aureli, a la botiga 'Roba estesa', als alumnes de l'EMAID, de la UPC i l'actriu Meritxell Sastre, que van fer de figurants, a Okonos, a la maquilladora Carme Jariod, a l'Estaquirot, a l'AV Centre Vila, al Gremi d'Hoteleria i Restauració, a l'Associació de Comerciants TOT Centre, a l'empresa TAU Icesa, a la Companyia Municipal d'Aigua, a Gas natural i a FECSA-Endesa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00