Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/12/2009

El Centre Cívic La Geltrú acull l'exposició 'Macià a prop de casa' fins al vuit de gener

Inauguració de l'exposició de Francesc Macià Inauguració de l'exposició de Francesc Macià

L'alcalde anuncia que el president i el vicepresident de la Generalitat tancaran els actes de l'Any Macià el 24 de desembre al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú

Divendres s'inaugurà al Centre Cívic La Geltrú l'exposició Macià, a prop de casa, que vol oferir una visió de Francesc Macià més humana i propera a la seva ciutat natal. Organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Comissió de l'Any Macià, conté objectes i documents aportats per la ciutadania, així com material recopilat i endreçat per Jordi Medina, comissari de la mostra, que va manifestar la seva satisfacció per la qualitat i la varietat de les peces recollides. El segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, va voler destacar el fet de la realització d'un audiovisual que es pot contemplar també a l'exposició, on es recullen testimonis de vilanovins i vilanovines que van tenir relació amb el president Macià i que constitueix un document força interessant i inèdit.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena va voler destacar la importància de l'exposició per reivindicar la figura de Macià i, alhora, donar-la a conèixer als més joves. Així mateix, va anunciar que tant el president com el vicepresident de la Generalitat seran a Vilanova i la Geltrú el 24 de desembre al Teatre Principal per tal de fer l'acte de cloenda de l'Any Macià a la seva ciutat natal.

L'exposició és molt visual i interactiva per als visitants. A banda de documents impresos, hi ha diferents muntatges d'escenes relacionades amb la vida de Macià. Entre la documentació exposada hi ha reculls de premsa, anuncis i altre material que contribueix a contextualitzar la figura de Macià en el temps històric que va viure.

Macià, a prop de casa serà al Centre Cívic La Geltrú fins al 8 de gener. La mostra es podrà veure de dilluns a divendres de les 10 a les 13 h i de les 17 a les 21 h, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, que estarà tancada. La vigília de Reis, 5 de gener, només s'obrirà al matí, de 10 a 13 h.

L'exposició és un dels darrers actes de l'Any Macià 1859-2009, que commemora el 150è aniversari del naixement de qui va ser primer president de la Generalitat republicana (1931-1933). A banda, el mateix divendres l'Agrupació Excursionista Talaia va organitzar la taula rodona Gènesi del Monument a Macià, amb Trinitat Gilbert, Felip Pla i M. Carme Barceló. L'acte s'acompanyà també d'una exposició sobre la iniciativa col·lectiva que va portar a la creació del monòlit que avui dia es pot veure a la rambla de la Pau i que serveix com a centre de la tradicional celebració de l'11 de setembre a Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00