Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/02/2009

Bona participació en el taller per tractar el futur de l'Eixample Nord

Els asssitents van participar activament en el taller Els asssitents van participar activament en el taller

Els assistents van coincidir en la necessitat de preservar la memòria històrica i donar ús dels equipaments existents, mantenir els espais naturals i potenciar la creació d'edificis singulars

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va celebrar els passats 6 i 7 de febrer el taller 'Futurs possibles per a VNG: idees per a l'Eixample Nord', amb la participació de més de quaranta entitats i representants de grups polítics municipals, entitats i agents comercials i empresarials de la ciutat.

La reflexió i el debat conjunt dels participants va coincidir en la necessitat de preservar la memòria històrica, disposar d'espais naturals i crear edificis singulars. Pel que fa a la memòria històrica, es va incidir en la necessitat de conservar i donar ús als equipaments existents. En quant als espais naturals, s'apostava per integrar els espais actuals i no per la creació d'espais artificials, mantenint el patrimoni natural propi i fent-lo accessible. Per últim, es va parlar també de la creació d'edificis singulars dedicats a usos variats i complementaris.

Segons ha destacat a la roda de premsa de govern celebrada avui la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació, Medi Ambient i Governança, Iolanda Sánchez, 'l'Eixample Nord permetrà mantenir i recuperar els elements històrics d'especial interès local, reservar els espais naturals i donar un toc de modernitat i singularitat en aquest punt de la ciutat'. Iolanda Sánchez també ha agraït la participació de tots els agents i el bon clima de diàleg i consens que es va donar.

L'obertura de la jornada, celebrada al Centre Cívic Sant Joan, va anar a càrrec de la regidora de Participació, Medi Ambient i Governança i primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez, i, seguidament, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena i el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, van explicar la posició de l'Ajuntament en relació a l'Eixample Nord. L'acte també va comptar amb l'assistència del regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat i segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro.

L'objectiu del taller era extreure opinions des de punts de vista diversos, per tal que els equips que redactaran el projecte puguin incorporar-les en la redacció del projecte d'aquesta nova zona de la ciutat. Per aquest motiu, les sessions de treball van consistir en reunions dels diferents grups on es van tractar temes de vivenda i espais comuns, activitat econòmica i ocupació, espai públic i mobilitat, medi ambient i equipaments i serveis. La cloenda del taller va tenir lloc dissabte i va anar a càrrec de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena.

Aquesta iniciativa sobre el futur de l'Eixample Nord reafirma la confiança de l'Ajuntament de VNG en els processos que impliquen a la ciutadania i a diversos grups de la societat vilanovina en el desenvolupament o la millora de sectors de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00