Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/10/2011

VNG participa a la primera Jornada sobre Cooperativisme del Penedès

La jornada s'ha celebrat a l'Auditori municipal de Vilafranca del Penedès        La jornada s'ha celebrat a l'Auditori municipal de Vilafranca del Penedès

La regidora d'Ocupació, Ariadna Llorens, ha parlat de la vinculació històrica de VNG amb el model cooperatiu i de la necessitat d'unir esforços entre administracions i municipis del territori per avançar en la sortida de la crisi.

La primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha participat en l'obertura de la Primera Jornada sobre 'Cooperativisme: una alternativa de futur' que s'ha celebrat a Vilafranca del Penedès. Juntament amb el director general d'Economia Social Cooperativa de la Generalitat, Xavier López, l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el regidor delegat de Promoció Econòmica del Vendrell, Jaume Escarré, Ariadna Llorens ha parlat sobre la importància de les cooperatives i ha citat com a exemple el fet que a Catalunya "hi ha més d'11.000 cooperatives i més de 40.000 llocs de treball associats al cooperativisme". 

jornada cooperativisme 2

La regidora d'Educació i Ocupació de Vilanova i la Geltrú ha parlat de la importància del fet que en el context de crisi que ens envolta "es produeixin accions com la d'avui on a nivell de territori també es coopera i les administracions uneixen esforços per poder avançar". Segons Ariadna Llorens, "els municipis hem d'aprendre a cooperar i col·laborar". En aquest sentit, la regidora d'Educació i Ocupació ha parlat de la vinculació històrica de Vilanova i la Geltrú amb el cooperativisme i ha afirmat, en referència al paper que han de jugar les administracions en els temps actuals que: "els òrgans de govern que siguin flexibles i capaços de repensar-se són els que podran sortir de la crisi". Finalment, Ariadna Llorens ha coincidit amb Xavier López en destacar "el talent i la innovació" com a elements claus i de futur del cooperativisme i del món empresarial.

Per la seva banda, el director general d'Economia Social Cooperativa de la Generalitat ha fet la conferència inaugural sobre el futur d'aquest model empresarial. Segons Xavier López, "cal donar visibilitat a aquest model i cal promoure'l". Per al director general "ens trobem en una situació de crisi llarga i complexa que requereix de major competitivitat per part de les empreses". En aquest sentit Xavier López ha anunciat la necessitat "de sumar esforços, de fer fusions, cooperacions i aliances" per esdevenir cooperatives i empreses de dimensions més grans que aconsegueixen tenir més presència al món. Finalment, el director general ha parlat també de la necessitat d'actualitzar el marc normatiu i del paper "d'acompanyament" que han de fer les administracions per fer visible aquest model empresarial.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00