Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2011

El Garraf engega un programa d'insersió laboral per a 153 joves d'entre 18 i 25 anys

Josep Antoni Blanco i Míriam Espinàs  Josep Antoni Blanco i Míriam Espinàs

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i el Consell Comarcal del Garraf han rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Euro

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i el Consell Comarcal del Garraf gestionaran a la comarca el programa 'Suma't', creat per la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de reduir la taxa d'abandonament escolar i la taxa d'atur juvenil. Aquesta iniciativa innovadora, que combina accions d'orientació, formació i adquisició d'experiència professional en empreses, està adreçada a un total de 153 joves, majors de 18 anys i menors de 25, que no hagin finalitzat l'educació secundària obligatòria i que no treballin.

Del total de joves que podran accedir al programa, 51 seran de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, la regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs, explica que "volem treballar per reduir l'atur juvenil, que en els darrers tres anys ha passat del 13,8% al 37,8%" i aquest nou programa "és una eina molt interessant per ajudar als joves formant-los en l'autoexigència, l'esforç i la satisfacció de la feina ben feta". Pel que fa a la resta de participants, 51 seran provinents de Sant Pere de Ribes, mentre que la resta de joves, 51 més, seran de Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella, i seran gestionats des del Consell Comarcal del Garraf.

L'itinerari formatiu, que es durà a terme de març a juliol, comença amb 100 hores de capacitació bàsica en llengües, natives i estrangeres, matemàtiques, ciències i tecnologia, entre d'altres competències. El programa també inclou 288 hores de formació professional, a partir d'agost i/o setembre, relacionada amb al perfil de cada jove, la pre-inscripció i matrícula per l'obtenció del títol de graduat en ESO a l'Institut Obert de Catalunya i la realització d'una pràctica empresarial de sis mesos de durada.

Per la execució del programa s'han destinat tutors/formadors que realitzaran un pla individualitzat en funció de cada jove, adequaran el perfil del participant al lloc de treball i realitzaran el seguiment de l'experiència professional en les empreses. D'altra banda, el Consell Comarcal del Garraf ha creat una taula de treball integrada per personal tècnic de promoció econòmica, joventut, ocupació, ensenyament i serveis socials dels municipis.

Les persones interessades a participar dels cursos formatius i les pràctiques en empreses de la comarca han d'adreçar-se a l'Oficina de Treball de la Generalitat a Vilanova i la Geltrú (Rambla d'Arnau, 2) i inscriure's al programa 'Suma't'. L'OTG seleccionarà els perfils dels participants que compleixin els requisits i que estiguin inscrits com a demandats d'ocupació no ocupats i els derivarà als ens locals que gestionen el programa, l'Ajuntament de Vilanova i de Sant Pere de Ribes i el Consell Comarcal del Garraf, en el cas de joves provinents de Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella. Aquest seran els encarregats de dur a terme un procés de selecció entre tots els inscrits fins omplir les 153 places disponibles.

El Servei d'Ocupació de Catalunya subvencionarà les empreses participants amb el 70% de salari mínim interprofessional de cada contractació. En aquest sentit, Espinàs, espera que les empreses recolzin aquest programa, ja que "és una bona iniciativa tant pels joves com pels propis empresaris".

Les empreses interessades a adherir-se al programa mitjançant la contractació dels joves han de manifestar la seva voluntat de participar-hi a l'àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal o als ajuntaments de la comarca, on es farà una selecció de les propostes d'acord amb els perfils professionals dels joves que s'hagin inscrit. Després de la signatura d'un conveni de col·laboració entre les dues parts, començarà el període de pràctiques.

Les persones que s'hagi inscrit a l'Oficina de Treball de la Generalitat podran assistir a la sessió informativa que ha organitzat l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, el proper dia 10 de febrer a les 10 hores, a les seves instal·lacions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00