Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2009

L'Ajuntament de VNG entra a la xarxes socials d'Internet amb una col·lecció de fotografies sobre la ciutat a flickr.com

Els objectius de la iniciativa són promoure la imatge de la ciutat i disposar d'un espai per mostrar diferents activitats, festes i celebracions locals

200 fotografies son el punt de partida de l'espai a Internet que ha posat en marxa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dins de la xarxa social flickr.com.

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és, per un costat, augmentar el nombre d'imatges de la ciutat que ara mateix hi ha a Internet, per tal millorar l'accés i la varietat de fotos existents i, per l'altre, disposar d'un espai de fàcil consulta per a la ciutadania per tal de veure imatges d'activitats que es duen a terme.

 

Les fotografies es poden veure a l'adreça http://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/ i estan estructurades en àlbums. La pàgina principal mostra les últimes imatges que s'han introduït a la pàgina i una col·lecció d'àlbums temàtics. Ara mateix és possible veure imatges de Sant Jordi, de la festa del Xató, de Carnaval i de la recepció a l'equip femení de Club Patí Vilanova, però també fotos de les platges de Vilanova, algunes dels carrers i places de la ciutat i alguns equipaments.

 

Al llarg de l'any la pàgina s'anirà nodrint amb instantànies dels esdeveniments culturals, socials, esportius i lúdics més importants de la ciutat.

 

Aquesta presència a la xarxes socials també té per objectiu poder localitzar i difondre imatges del municipi realitzades per altres usuaris i usuàries  http://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/favorites/ així com promoure les fotografies de Vilanova i la Geltrú en alguns dels grups existents a flickr. Flickr és un dels recursos que utilitza el buscador Google quan fa una recerca d'imatges i actualment hi ha 7.000 fotos de Vilanova i la Geltrú. D'aquestes, 2.271 porten 'geolocalització' i, a més, hi ha 2 grups d'imatges de Vilanova, que no arriben a la 50 de membres. En el rànquing mundial de pàgines més visitades (Alexa), flickr ocupa la posició núm. 33.

 

Les imatges que l'Ajuntament posa a la xarxa tenen llicència creative Commons, la qual cosa vol dir que tothom qui ho desitgi les pot utilitzar sempre que en reconegui l'autor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00